La Ràpita no registra cap punt negre a la xarxa viària urbana, segons un informe de la Policia Local

A hores d’ara, no hi ha cap lloc concret del municipi de Sant Carles de la Ràpita que registre una concentració d’accidents considerable per ser considerat com un punt negre.

Aquesta és una de les conclusions que apareixen en el darrer informe elaborat per la Policia Local, a partir de les dades sobre l’activitat de l’Àrea de trànsit registrades durant el 2009. En aquest sentit, destaca el regidor de Governació, Josep Pitarch, “que no hi ha cap punt de la xarxa viària municipal que hagi registrat més de tres accidents greus durant tot l’any passat”.

Pitarch ha assegurat que ja es va arribar a aquesta mateixa conclusió a partir de les dades del 2008, per la qual cosa “podem afirmar que estem consolidant un dels objectius que ens havíem marcat dins el Pla Local de Mobilitat aprovat el 2006”, destacava Pitarch.

Segons el balanç de l’Àrea de Trànsit de la Policia Local corresponent al 2009, les infraccions al Reglament General de Circulació, com no respectar la norma de prioritat en cruïlles o els senyals d’stop i de cedir el pas, són la principal causa dels accidents de trànsit que es van produir a la Ràpita durant l’any passat. Infraccions que, segons la Policia Local, es poden produir per distracció del conductor o bé per incompliment voluntari del reglament.

L’any passat es van registrar un total de 209 accidents al municipi, xifra que suposa una davallada considerable respecte el 2008 (amb 234 accidents) i el 2007, quan es van registrar les dades anuals més negatives, amb 264 accidents.

Dels 209 accidents registrats el 2009, 17 van comportar ferits lleus, 2 amb ferits greus i cap amb resultat de mort. Tanmateix, sobre la tipologia dels accidents destaquen, entre d’altres, 43 encalços entre vehicles i 5 atropellaments a vianants.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada