L’ajuntament de la Ràpita congela les taxes i abaixa l’IBI

El Ple de l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ha aprovat aquest dijous al vespre les ordenances fiscals per al 2012, que preveuen la congelació de la gran majoria de taxes. “Malgrat la reducció de les aportacions que obtindrem del fons de cooperació de Catalunya i de la participació dels tributs de l’Estat, hem estat sensibles amb la situació econòmica actual de les famílies i hem fet un esforç importantper apaivagar la disminució d’ingressos i aportacions municipals sense apujar els impostos”, ha destacat l’alcalde de la Ràpita, Joan Martín (CIU).

A més, segons el portaveu del PSC (soci de govern de CIU), Josep Pitarch, amb aquestes ordenances “hem donat compliment a algunes de les demandes que ens havien fet amplis sectors de la ciutadania”. És el cas de la incorporació de bonificacions fiscals en l’impost de plusvàlua per herència de
l’habitatge habitual per a ús propi, que serà d’un 100% en el cas de vídues i vidus, i d’un 50% per als fills.

Tanmateix, s’ha complert amb el compromís de rebaixar el tipus de gravamen de l’impost de béns immobles (IBI), que passa d’un coeficient del 0,62 fixat el 2011 al 0,55 per al 2012.

Pel que fa a la taxa d’escombraries, l’ajuntament rapitenc l’ha mantingut per al 2012, tot i que el Consorci de Residus del Montsià incrementarà l’import de les aportacions municipals en un 5%. A més, s’han incorporat bonificacions fiscals en aquesta taxa per a les famílies nombroses i les famílies amb un membre al càrrec quetingui un grau de disminució mínim del 66%.Hi ha hagut, però, un increment de les taxes sobre els cursos de natació de la piscina municipal en un 10%, i de les taxes de la guarderia municipal, que pujaran el 3% corresponent a l’IPC, segons el govern municipal, per cobrir uns serveis deficitaris.

La proposta d’ordenances fiscals ha estat aprovada amb els vots favorables del govern municipal, format per CIU i PSC, i del PP, el vot en contra d’ERC i l’abstenció d’EBIN. El principal grup de l’oposició, ERC, ha votat en contra “perquè creiem que ara era el moment d’aprofitar la bona situació econòmica amb què diu el govern que es troba l’ajuntament per desgravar la càrrega fiscal de les famílies, i, en canvi, ens han presentat unes ordenances conservadores i còmodes des del punt de vista dels ingressos”.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada