L’Ajuntament d’Amposta acorda per unanimitat presentar un recurs contra el Pla Territorial de les Terres de l’Ebre

acn.-El ple d'Amposta ha aprovat, en la mateixa sessió, recursos contra el Pla Territorial de les Terres de l'Ebre i el Pla Director del Sistema Costaner.

L’Ajuntament d’Amposta presentarà un recurs de reposició contra l’aprovació del Pla Territorial de les Terres de l’Ebre. La decisió ha estat aprovada al ple per unanimitat de tots els grups municipals del ple, tant l’equip de govern de CiU, com l’oposició, ERC i PSC. L’alcalde, el convergent Manel Ferré, ha argumentat que el Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) únicament va acceptar dues de les 25 al·legacions presentades pel consistori i que el document ‘limita’ el creixement de la ciutat. Paral·lelament, i amb l’abstenció de l’oposició, el ple ha aprovat també interposar un recurs contenciós administratiu en contra del Pla director urbanística del sistema costaner.

De les al·legacions presentades només se n’ha acceptat dos. N’hi ha cinc que queden en una certa indefinició, però el gruix no han estat acceptades i per això portem aquest recurs al ple’, ha explicat Ferré. Les dues aprovades fan referència a una proposta per preveure una sortida de l’autopista AP-7 al sud d’Amposta i els Centres de Serveis Turístics previstos. En canvi, la proposta de traçat de l’autovia A7 consensuada amb Tortosa i l’Aldea (Baix Ebre) no s’hauria inclòs.

L’alcalde ha insistit que el procés d’aprovació del pla no ha comptat amb el ‘consens’ del territori ni ha comptat amb el vot favorable del principal partit a l’oposició al Parlament, CiU. ‘A més, les dues ciutats més importants de les Terres de l’Ebre presentem al·legacions a aquest Pla Territorial. Això vol dir que hi ha un gruix important de població que no hi està a favor’, ha destacat, tot recordant el recent recurs en aquest mateix sentit presentat per l’Ajuntament de Tortosa.

En termes concrets, segons Ferré, el pla és ‘restrictiu’ i ‘lliga de peus i mans’ al municipi a l’hora de plantejar nous creixements urbanístics. Fins i tot, la possibilitat d’edificar ‘al voltant de nuclis consolidats’ com la urbanització d’Eucaliptus o Poblenou, ‘queda totalment tallada’. ‘Quina eina tenim per donar valor afegit a l’hemidelta dret, encara que sigui en matèria de recursos turístics? Estan donant la raó a aquella gent que deia que el Delta acabarà sent una reserva índia. El Govern ha de reflexionar i ens ha de donar unes mínimes possibilitats de creixement al territori’, ha subratllat.

Els grups de l’oposició, PSC i ERC, han recordat que ja en el seu moment van decidir no donar suport concret a les al·legacions que qüestionen la filosofia del Pla i algunes concretes com la d’incloure el projecte urbanístic al voltant del canal de navegació Carles III. Amb tot, han recordat el seu vist-i-plau a un gruix important de les propostes i, en aquesta mateixa línia, han votat a favor del recurs global.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada