La problemàtica del subministrament elèctric a les Salines de la Trinitat, entra al Parlament

Salines de la Trinitat; "salines noves" Foto de pemisera

Tant el PP com CiU han engegat iniciatives parlamentaries amb l’objectiu de demanar al govern que busqui una solució.
El grup del PP al parlament de Catalunya a presentat una proposta de resolució on es demana al Govern de la Generalitat  una rapida intervenció davant de FECSA-ENDESA per solucionar la precària situació del subministrament elèctric a les Salines de la Trinitat.
Joan Bertomeu representat del les Terres de l’Ebre del PP al parlament català ha recordat que, “ l’empresa INFOSA porta ja molts anys amb una situació complicada en la seva producció degut a la manca de regularitat de subministrament elèctric que en diverses ocasions ha comportat pèrdues importants a  aquesta salinera , la única de sal marina a Catalunya”.
El PP demana que s’agilitin els tràmits per construir una nova línea de subministrament elèctric subterrània o subaquàtica que eviti la caiguda dels pals en temps de llevantades.
En el mateix sentit s’ha pronunciat CiU a traves del diputat ebrenc Francesc Sancho que ha assegurat que en breu presentaran una resolució amb la mateixa finalitat. Sancho ha recordat que aquest es un tema enquistat al que s’ha de trobar solució el més aviat possible degut a la importància tant econòmica, empresarial  com  mediambiental de la empresa INFOSA situada a la Punta de la Banya.
Sancho  ha recordat que, “ aquest tema ja estava pendent de solució en la època en que va ser delegat del govern a les Terres de l’Ebre , des de fa pràcticament 8 anys encara les parts implicades especialment les institucions i FECSA –ENDESA no han estat capaces de trobar una solució”.
Tot i que FECSA-ENDESA va retirar els pals en mal estat de la barra del Trabucador, just uns dies després que l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita anuncies una sanció, el problema real, que es el mal subministrament i la precarietat de la línia provisional, encara no s’han solucionat. L’empresa INFOSA tem que els primers temporals de la tardor, facin caure novament els pals de la línia i tornin els problemes de subministrament.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada