La Cambra de Comerç de Tortosa presenta la 7èna Fira de les Fibres Vegetals que es celebrarà al Mas de Barberans el proper cap de setmana

fira09-en-a4

La Cambra de Comerç de Tortosa va acollir ahir la presentació de la setena edició del Racó dels Artesans, la fira de les fibres vegetals, una mostra que tindrà lloc a Mas de Barberans els propers dies 1 i 2 d’agost. La presentació del cartell i el programa d’activitats la va fer l’alcalde del Mas de Barberans, Josep Lleixà, el director-gerent de la Cambra de Comerç de Tortosa, Francesc Minguell, i Cristina Cardona, tècnic de l’àrea de fires de l’Ajuntament de Mas de Barberans.

L’alcalde del Mas de Barberans, Josep Lleixà, destacava que “visitar el Mas durant aquests dies permet conèixer i practicar com els artesans treballen fibres vegetals tan variades com la pauma, el jonc, el vímet, la bova, la canya, l’espart, la palla, l’esbarzer, el lli, el cotó i l’olivera, entre d’altres”. Lleixà va afetgir que entre els objectius de la fira hi ha “donar a conèixer aquest saber fer artesanal, així com dignificar-lo i promocionar-lo”.
En aquesta edició, la fira serà inaugurada per la directora de Medi Natural del departament de Medi Ambient, Núria Buenaventura. La inauguració oficial tindrà lloc el dia 1 d’agost, a partir de les 12.00 h.
Els organitzadors explicaven que en aquest edició es preveu la participació d’una cinquantena d’artesans de les fibres vegetals, procedents principalment de Catalunya, però també del País Valencià, Múrcia, Andalusía, Aragó, les Balears o Galícia.
En aquest sentit, també  destaca l’acte de benvinguda als participants en la trobada internacional d’artesans de les fibres vegetals del Mediterrani, que tindrà lloc divendres i que consistirà en una xerrada audiovisual a càrrec de la reconeguda artesana i artista Lois Walpole.