El Seprona denuncia dos persones al terme municipal de Santa Bàrbara per capturar caderneres amb xarxes artesanals.

Els veïns eren de Tarragona  i havien capturat 8 caderneres  que van ser alliberats al lloc de captura.

2013-06-27 Moixons Santa Bàrbara(Redacció/J.Roig)-El Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil de Tarragona, va denunciar a dos veïns de la ciutat de Tarragona de 21 i 43 anys, per capturar caderneres amb xarxes artesanals a la localitat de Santa Barbara.

Els fets van passar el 22 de juny a l’àrea privada de caça denominat Cap de Moltó, situada al terme municipal de Santa Bàrbara, quan la Guàrdia Civil va observar que dues persones estaven manipulant un artefacte, que podria tractar-se d’una xarxa artesanal per capturar ocellets.

Després d’inspeccionar el terreny, els agents van trobar una xarxa de llibre artesanal per a la captura de caderneres, quatre gàbies amb caderneres vius com a reclam i 8 ocellets de diverses espècies que havien estat capturades, els quals van ser retornats al seu medi natural pels agents del Seprona .

Els autors van ser denunciats davant el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, per diversos conceptes.

Les espècies capturades en cas de ser de qualitat, es podrien posar a la venda en el mercat il · legal per un valor que rondaria els deu euros la unitat. En ser aus molt gregàries en una jornada es poden capturar fins a 50 exemplars.

Aquest tipus de captura d’ocellets està permès a Catalunya sempre que s’obtingui una autorització, que és força restrictiva, havent de complir unes condicions determinades entre les que figuren, estar en possessió de targeta federativa, pertànyer a una societat cantora d’ocells, posseir llicència de caça tipus B sense arma, autorització nominal atorgada pels serveis d’agricultura de la Generalitat i estar autoritzat pel titular del vedat.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada