El Parc Natural del Delta acull dissabte el II Testing de Biodiversitat de les Terres de l’Ebre

Testin BiodiversitatAficionats a la natura i a la fotografia es reuniran per millorar el coneixement de la biodiversitat del Delta de l’Ebre

(Redacció/J.Roig).-El dissabte  1 de juny es realitzarà al Parc natural del Delta de l’Ebre dins del terme municipal  d’Amposta, el , organitzat per l’Associació Fotografia y Biodiversidad i el Museu de les Terres de l’Ebre. Els testings de biodiversitat, que l’Associació Fotografia y Biodiversitat realitza arreu del territori peninsular des del 2007, constitueixen una eina per la qual, mitjançant la fotografia, i en l’espai de poques hores, es recullen un elevat nombre de dades faunístiques i florístiques de les zones on es realitzen. Aquestes dades un cop analitzades contribueixen a millorar, amb un increment de dades important, el coneixement de la biodiversitat d’aquests espais.

L’activitat programada està oberta a tots els naturalistes i aficionats a la natura i a la fotografia de les Terres de l’Ebre, de la resta de Catalunya, o de les comarques veïnes del país Valencià i Aragó.Un cop reunits es procedirà a visitar els espais escollits per l’organització, que en aquesta ocasió són els Ullals de Baltasar i les llacunes de l’Encanyissada i la Tancada. Es recomana portar càmera fotogràfica i roba i calçat adequat.

Al llarg de la jornada els assistents podran realitzar fotografies a tots tipus d’organismes , les quals podran ser posteriorment determinades taxonòmicament a través de la plataforma digital “Biodiversidad Virtual”.
Actualment aquesta  plataforma té en la seva base de dades unes 900.000 fotografies que corresponen a més de 16.000 espècies determinades fins al moment, un nombre que creix dia a dia ja que els diferents experts que hi col•laboren acaben per determinar més del 60 % de les imatges que es pugen a la web. Aquest fet la converteix en la major base del món d’imatges georeferenciades d’éssers vius.