Algunes de les cerveses més antigues d’Europa es consumien i fabricaven a les Terres de l’Ebre.

Foto: Museu Ebre

Així o desvetlla la primera cessió del curs “Història i introducció al tast de cervesa”

(Redacció/J.Roig).-El doctor en història Jordi Juan Tresserras va pronunciar, en el marc de la primera sessió del curs “Història i introducció al tast de cervesa”, la conferència “Les cerveses prehistòriques i pre-romanes a la península ibèrica i les balears” que va tenir lloc al Museu de les Terres de l’Ebre el passat dijous 24 de maig.

En aquesta, a més d’aspectes metodològics i tècnics al voltant de la recerca de l’arqueologia dels aliments,també es va posar de rellevància la importància i llarga presència de les cerveses a la mediterrània presentant els resultats de diverses recerques inèdites que aporten informació sobre la fabricació i el consum de cervesa a les Terres de l’Ebre.

Entre els jaciments més antics on s’ha documentat l’ús d’aquest producte hi ha la Cova del Calvari d’Amposta, una cambra sepulcral datada entre el Calcolític i el Bronze Antic (1800-1200 aC), la qual és una de les més antigues d’Europa. Aquesta cervesa estava produïda amb cereals i incorporava mel i fruits.

Al Barranc de Gàfols (Ginestar), s’ha constatat la fabricació de cervesa a base de glans ja al s.VIII aC i al poblat ibèric de la Moleta del Remei (Alcanar), també s’han detectat traces de consum de cervesa amb mel i cireres de pastor gràcies a l’estudi dels residus trobats a diversos vasos ceràmics.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada