Entren tres cops a una ramaderia per torejar els bous durant la nit

Bou de la ramaderia Mansilla (Foto: http://www.minube.com/rincon/ganaderia-fernando-mansilla-a92687)

(DdT).-Els ramaders de bous braus de les Terres de l’Ebre i Castelló estan preocupats per l’onada de bretolades que han afectat diverses explotacions en els darrers mesos. La ramaderia de Ferrando Mansilla, al terme municipal d’Ulldecona, ha patit els actes dels vàndals en fins a tres ocasions, des del passat mes de gener. «Entren per la nit i toregen els bous i les vaques que hi troben», comenta el ramader, que ja ha denunciat els fets davant dels Mossos d’Esquadra. En una de les ocasions un animal va patir danys en una banya.  Segons expliquen els ramaders, aquests fets els perjudiquen econòmicament perquè,  a més, poden afectar la contractació d’un bou cerril (salvatge, que encara no ha estat torejat mai), uns dels més preuats entre les penyes.  «Entren a una propietat privada amb l’objectiu de fer mal.«Nosaltres no podem estar vigilant en tot moment», afirma, reclamant el civisme dels aficionats.

I és que aquests fets no són aïllats i s’han repetit tant a les Terres de l’Ebre com a Castelló. Només en les darreres setmanes, han patit actes similars tres ramaderies de la comunitat veïna: Miguel Parejo, Germán Vidal i Manuel Beltrán, aquest darrer dedicat als bous de lídia i que ha denunciat pèrdues de milers d’euros, segons ha publicat el  Periódico Mediterráneo.
Recordem que el passat mes d’octubre, també la ramaderia de Rogelio Martí, a Alfara de Carles, va patir l’atac dels vàndals

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada