L’alcalde del Mas de Barberans denuncia la retallada pressupostària i la manca de recursos del Parc Natural dels Ports

psc_terres_ebre06-300x160

Joan Sabaté i els alcaldes del Mas de Barberans, Josep Maria Lleixà; d’Alfara de Carles, Josep Mas, i el portaveu socialista a l’Ajuntament de Paüls, Gerard Gracià.

(Redacció/J.Roig).-Josep Maria Lleixà ,alcalde del Mas de Barberans un dels municipis que formen part del parc, ha denunciat la retallada pressupostària i la manca de recursos humans i materials del parc que ha passat de disposar de 300.000 euros de dotació el 2010 als 147.000 el 2013 i ha comportat la reducció de 17 a 5 els treballadors del personal de la brigada.


Segons l’alcalde, aquesta situació està afectant a les arques municipals, ja que els ajuntaments encara no han cobrat les subvencions que tenen concedides i que han hagut d’avançar. “La situació és molt preocupant i hem d’intentar que no es torni a repetir que davant una situació d’excepcionalitat com la de l’any passat, en què el bosc va estar molt brut com a conseqüències de les nevades, en no tenir suficients efectius per realitzar la neteja necessària, vam viure una situació d’alt risc d’incendi”, ha subratllat.

Per aquest motiu reclamen que es doti de recursos el parc natural que és una figura que ja funciona perquè garanteix la protecció del massís a la vegada que no impedeix un desenvolupament econòmic sostenible.
Els socialistes exposen que la posició sobre el parc nacional es deriva “dels dubtes que han mostrat els nostres alcaldes sobre l’impacte que pot tenir en l’economia dels municipis impedint la continuïtat de les activitats agrícoles i ramaderes tradicionals que queden i perquè pot ser un obstacle important per al desenvolupament de certes activitats turístiques

Aquest darrer extrem l’ha concretat amb l’afectació que podria tenir amb la pràctica d’esports de muntanya, les activitats cinegètiques i la tradició de recollida de bolets.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada