Els veïns de Santa Bàrbara ja poden rebre els bans als seu mòbil

P1010725L’ajuntament a activat aquesta setmana l’aplicació eBando  que permet als veïns conèixer gratuïtament i on-line els pregons municipals.
D’aquesta manera, el nostre  es converteixen el primer municipi del Montsià en utilitzar aquesta tecnologia comunicativa, ja que fins ara solament estava disponible a alguns pobles de la Ribera d’Ebre.

(J.Roig/ AdSB).-L’Ajuntament de Santa Bàrbara posa a la disposició dels seus ciutadans un nou servei de comunicació fent ús de les noves tecnologies. Es tracta del “pregó electrònic” que mitjançat l’aplicació eBando fa possible que tot aquell usuari que disposi d’un mòbil smartphone o una tablet pugui rebre de manera totalment gratuïta els bans i comunicats locals que fins ara solament es podien escoltar per la veu pública o per la Plana Ràdio.

El regidor de Comunicació del nostre municipi explicava que és una vella reivindicació dels veïns que tenen algun tipus de dificultat per poder escoltar els bans i comunicats des dels mètodes tradicionals. Amb aquesta nova iniciativa l’Ajuntament de Santa Bàrbara també aconseguirà  que les notes d’avís i comunicats locals arribin  a una franja de la població que per motius laborals, geogràfics, de vacances o de qualsevol mena tampoc no els poden escoltar.

En un principi s’havia pensat en oferir aquest  servei  via sms, per amb  l’aparició d’aquesta app  la comunicació amb els usuaris és molt més àgil i permet rebre  directament  l’ informació en els seus mòbils o tablets, siguin al lloc que siguin. Els veïns interessats en gaudir d’aquest servei només han de descarregar-se de manera gratuïta l’aplicació eBando al seu telèfon mòbil o tablet, i un cop iniciada, buscar el municipi de Santa Bàrbara teclejant el nom o el codi postal. A partir d’aquí, cada vegada que l’Ajuntament faci un pregó per la veu pública o a través de la Plana Ràdio, l’usuari també rebrà una alerta al seu dispositiu amb la mateixa informació del pregó.

L’aplicació eBando ja la fan servir nombrosos ajuntaments catalans, encara que a les Terres de l’Ebre fins ara solament estava disponible en alguns municipis de la Ribera d’Ebre.

En el cas del nostre poble, sembla que l’iniciativa està tenint una resposta força positiva per part dels usuaris perquè segons comentava el mateix Ollés, en menys de 24 hores des de la posada en marxa de l’aplicació, ja se l’havien descarregat un centenar de persones.

3 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada