L’Ajuntament de la Ràpita presenta 5 projectes per finançar-los amb el fons Zapatero

rapita

Sant Carles de la Ràpita està entre el 99,94 per cent de municipis espanyols que s’han acollit al Fons Estatal d’Inversió Local per finançar projectes d’àmbit municipal.

En aquest sentit, a la Ràpita li corresponen 2,5 milions d’euros, il’ajuntament d’aquest municipi ha sol•licitat el finançament per a 5projectes d’obra pública, que són:

–    la finalització de l’arranjament de l’Avinguda Jaume Pere Pons, pressupostat en 78 mil euros;
–    la reconstrucció i urbanització de la Plaça Vella, amb un pressupost de 258 mil euros;
–    l’execució de la segona i darrera fase del projecte de cobriment de la pista de patinatge, vestidors i graderies, (258 mil euros);
–    la darrera fase de canalització i urbanització del Barranc dels Penjats, (724 mil euros);
–    i la construcció del nou mercat municipal (997 mil euros).

L’execució d’aquests projectes s’haurà de portar a terme dins d’aquesta anualitat, tal i com marquen les directrius estatals del fons Zapatero, però l’alcalde de la Ràpita, Miquel Alonso, creu que, per a obres costoses com la del mercat municipal, és possible que s’hagi de demanar una pròrroga de 3 mesos.

El govern municipal va tramitar la sol•licitud el passat 12 de gener, però va decidir esperar fins la junta de portaveus del passat divendres per donar a conèixer la relació de projectes municipals que havia inclòs dins la memòria d’inversió.

De moment, l’ajuntament de la Ràpita haurà d’esperar que l’estat aprovi la sol•licitud que ha presentat. L’alcalde Miquel Alonso confia que la resposta arribi en vint dies aproximadament. Un cop arribi la notificació, l’ajuntament obrirà els processos d’adjudicació de les obres, que seran per mitjà de concurs públic.

Un dels objectius d’aquest fons d’inversió és ocupar persones que estan a l’atur i, en aquest sentit, el consistori rapitenc calcula que les obres projectades treguin de l’atur a una cinquantena  de persones.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada