L’ Estat “congela” la paga extra dels treballadors de l ‘ajuntament.

Jordi Boronat,alcalde de Santa Bàrbara,als estudis de La Plana Ràdio (Foto :LPR)

L’ alcalde diu que ,fins que el Govern espanyol  no decideixi  que s’ ha de fer amb  aquests diners, estaran retinguts.

Cal recordar que la paga  extra de Nadal del treballadors municipals,va ser  contemplada als pressupostos del 2012.

(J.Roig).-El passat dijous i dintre del programa “De tu a tu” a l ‘entrevista resum anual  de gestió municipal que se li feia a l ‘alcalde del nostre poble ,entre altres coses se li va  preguntar per les retallades que el personal de l ‘ajuntament ha patit els darrers mesos amb la baixada del 5% del sou i la congelació de la paga extraordinària de Nadal.
Jordi Boronat tornava a responsabilitzar al govern de l ‘Estat  i es queixava de lo que considera una invasió de les competències municipals. Boronat deia que li sabia greu tenir que aplicar aquestes mesures, però el decret llei publicat fa uns mesos pel govern Rajoy ,no deixa altra possibilitat.
L’ alcalde planer creu que la mesura és injusta perquè el decret s ‘aplica de manera indiscriminada sense tenir en compte si hi ha hagut una bona gestió municipal o no.”Si hem gestionat be els recursos municipals,perquè han de venir de fora a dir-nos com hem de fer les coses”,deia l ‘alcalde.

Cal recordar que els diners que deixaran de percebre els treballadors de l ‘ajuntament,entre funcionaris i personal laboral, van ser pressupostats aquest exercici 2012,per lo que se li va preguntar també en que s ‘invertirien o si es buscarien fórmules ,com a fet Tortosa recuperant el complement de productivitat ,per tal de que els treballadors municipal pugessin percebre aquests diners amb una altra fórmula legal.
L’alcalde va respondre que aquests diners estan congelats i que de moment no es poden destinar a altres conceptes fins que el mateix govern no digui que s ‘en ha de fer.
“Podrien anar a parar a un fons  per garantir les  pensions per als  treballadors,però amb certesa,no se sap,els diners estan aquí,però,no els pdoem tocar” concloïa Boronat

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada