La Galera seguirà essent el municipi amb l’aigua més barata del territori

01LedificidelAjuntamentallotjaelMuseudelaTerrissadeLaGalera20100325113644

Façana de l’Ajuntament de La Galera (Foto:AdLG)

Ho assegura l’alcalde, Ramon Muñoz, desprès d’anunciar que el preu de l’aigua pujarà lleument el 2015 per fer front a la inversió que ha significat la col•locació de filtres de carbó per assegurar la salubritat del subministrament municipal d’aigua.

Les analítiques realitzades van mostrar valors d’atrazines per sobre de lo que permet la Unió Europea

(J.Roig/T.G).-Gràcies a una subvenció de 20.000 euros atorgada per la Diputació de Tarragona, l’ ajuntament de La Galera ha pogut resoldre el problema de salubritat que afectava el pou que abasteix el municipi d’aigua potable.
Ramon Muñoz, alcalde de La Galera, explicava a La Plana Ràdio que s’han tingut que posar filtres de carbó per tal de millorar la qualitat de l’aigua de boca desprès de que les analítiques periòdiques, realitzades temps enrere, mostressin restes d’atrazines o sigui, restes dels herbicides que s’utilitzen en els treballs agrícoles. Muñoz deia que, en aquest sentit la Unió Europea és molt restrictiva ja que permet solament un 0’1 micro-gram  per litre, mentre que la OMS assegura que fins a 0’2 mg. no és perjudicial per a la salut.
La col•locació d’aquests filtres a la sortida del pou ha obligat a l’ajuntament galerenc a construir un magatzem per poder aixoplugar-los, una inversió que l’alcalde creu que es podrà amortitzar amb deu o dotze anys, lo que ha significat una despesa extra que es tindrà que compensar incrementant lleument el rebut de l’aigua a partir del proper any.
L’increment del preu de l’aigua s’ha dividit en tres trams, segons el consum: un primer tram que es pagaria a 0’16 € el m3. d’aigua, un segons a 0’22€ i el tercer, a partir d’un consum de 60.000 litres a 0’56 €.
Tot i aquest lleu increment, Muñoz assegura que el preu de l’aigua a La Galera és el més barat del territori.

L’alcalde de La Galera, deia que amb aquesta millora, el problema de la salubritat de l’aigua al municipi queda resolt, sense que hagi significat una gran despesa per als veïns. “L’únic que encareix el preu de l’aigua és el cànon a través del qual els usuaris contribueixen als costos dels serveis del cicle de l’aigua” concloïa.

1 resposta
  1. Ester Martí
    Ester Martí says:

    L’abastament d’aigua a la Galera no cobreix les despeses. Qui les pagarà? Qui pagarà els recanvis i manteniments dels filtres? Quan s’aplicarà el Pla Director elaborat i aprovat fa temps? Doncs òbviament el que no es paga pel rebut ho pagarem els contribuents a través dels impostos.

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada