La Cooperativa de l’Aldea incorpora un nou gerent que tindrà l’objectiu de captar més productors

Cope Aldea-Rac1L’entitat continua a l’espera de la resolució del recurs presentant per l’exgerent per poder presentar el conveni amb els creditors

L’Aldea (ACN).- El reusenc Joaquim Segura és el nou gerent de la Cooperativa de l’Aldea (Baix Ebre) des de principis d’aquest mes d’octubre, segons ha explicat la president de l’entitat, Montse Llosa. Titulat en Empresarials i amb experiència en el sector dels cítrics, Segura tindrà com a principal missió incrementar el volum de verdures i hortalisses que comercialitza la Cooperativa, que manté infrautilitzades les seves instal·lacions. Segons Llosa, l’entitat ha incorporat durant els últims mesos tres o quatre nous productors, una xifra encara del tot insuficient per aconseguir l’objectiu de produir 7,5 milions de quilos de verdura anual per garantir la seva viabilitat.

 Segura relleva en el càrrec l’anterior director comercial que, sota aquesta denominació, per evitar la càrrega negativa vinculada a la tasca de l’anterior gerent, havia assumit aquestes funcions. “Tenim moltes expectatives dipositades en el nou gerent. Coneix aquest món”, ha manifestat la presidenta de la Cooperativa, tot destacant el seu coneixement del món comercial i vendes de productes frescos -havia treballat en el món dels cítrics- així com la seva preparació financera: “ens fa falta vincular l’àmbit comercial amb la comptabilitat”.

 La junta directiva ha encarregat al nou gerent el “repte” d’incrementar el “volum de gènere” que mou la entitat. Amb la xifra de 7,5 milions de quilos de verdures i hortalisses fixada com a llindar mínim pel pla de viabilitat per garantir la seva rendibilitat, Llosa ha reconegut que, en aquests moments, les instal·lacions es troben infrautilitzades. Tot i que la demanda es continua mantenint, segons la presidenta, l’entitat té dificultats per aconseguir incrementar el volum de producte que ha de comercialitzar després de la pèrdua de confiança dels pagesos locals i la línia descendent que segueix l’activitat agrària.

 Malgrat això, durant els últims mesos s’han incorporat a la Cooperativa “tres o quatre” nous productors més. Una xifra encara insuficient per a les aspiracions de la junta rectora. “No és prou. Però no podem fer més perquè no n’hi ha. Hi ha molta terra però sent els productes dels preus del camp tant baixos hi ha gent que no pot assumir els costos de posar en marxa una finca i produir”, ha argumentat.

 L’entitat continua a l’espera que es resolgui el recurs presentat per l’exgerent, Daniel Ferré, imputat en el cas, contra l’informe de l’administrador concursal, per poder presentar el conveni amb els creditors que podria insuflar aire a la continuïtat de la seva activitat. També continua al jutjat número 1 de Tortosa la instrucció de les diligències prèvies on es troben imputats, a banda de Ferré; l’exdirector general de Política Financera de la Generalitat, Ferran Sicart; els inspectors Pau Benito i Ramon Cortacans; els fills i el cunyat de l’exgerent; l’exdirector de la secció de crèdit, Enric Sabaté; l’expresident de la junta rectora de l’entitat, José Fernando Falcó; l’extresorer, Joan Benito; i l’exsecretari, Lluís Gilabert.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada