L’ ajuntament de Santa Bàrbara encapçalarà qualsevol mobilització ciutadana en contra de l ‘empresa “Secaderos ecològicos de Catalunya”.

*El poble fa anys que pateix les molèsties de la fum i males olors que genera l ‘empresa
*L’ alcalde envia una carta al Conseller Baltasar demanant la seua intervenció directa.
*Aquesta lluita es portarà fins on faci falta , tan per via administrativa com judicial i si fa falta als Tribunals europeus.

Un any més arribant aquestes dates i amb les primeres calors ,es torna a repetir  al municipi de Santa Bàrbara un desagradable episodi mediambiental que minva , de manera important,  la qualitat de vida dels planers i planeres.

Es tracta de les  males olors que provoca l’ emissió de fums  generada per l ‘empresa “Secaderos ecológicos de Catalunya”  ,dedicada a l ‘assecatge  de la pinyola de l’ oliva la qual cosa provoca les reiterades queixes veïnals que han estat recollides pel propi ajuntament.


Es dona la circumstància de que l ‘assecadora està  ubicada dintre del terme municipal de La Galera, però a límit amb el de Santa Bàrbara ,a poc més d’ un km. del nucli urbà. L’ alcalde de Santa Bàrbara ,Jordi Boronat  es queixa de l’ intoxicació que pateix el poble a causa d ‘aquestes fums i males olors en una carta enviada aquesta mateixa setmana al Conseller de Medi Ambient  , Francesc Baltasar , demanant la seua intervenció directa en l ‘assumpte, després d’ haver sol•licitat  ajut i assessorament als Departaments Territorials de Medi  Ambient i Salut per a que es prenguessin  les mesures pertinents  per  posar remei al problema sense que,  de moment hagin rebut cap resposta ,solament  un informe de l’ ACA afirmant que els greixos que sortien en algunes analítiques d ‘aigua fetes a pous propers a l ‘empresa no procedien de la mateixa.
Boronat creu que el poble i l ‘ajuntament  ja han tingut prou paciència amb aquest assumpte  i ara cal que l ‘alcalde faci un pas més per posar remei al fet de que ,arribant el bon temps , ni es pugui sortir al carrer ni es puguin obrir les finestres de les cases per  culpa les males olors de la fum emanada de l’assecadora  , lo que considera una injustícia.
Aquest pas més, segons anunciava l ‘alcalde planer a la nostra emissora ,serà encapçalar personalment en nom de l ‘ajuntament de Santa Bàrbara qualsevol reivindicació o mobilització ciutadana que s’ organitzi en contra de l ‘empresa que provoca aquest malestar  veïnal. Així li  o fa saber també al Conseller Baltasar en la carta enviada ahir.
Boronat  concloïa anunciant  que ha demanat al Conseller que es posi al capdavant d’aquesta lluita   per aconseguir  regularitzar les emissions de fum de l ‘empresa ,afegint  que aquesta lluita es portarà fins on faci falta , tan per via administrativa com judicial i si fa falta als Tribunals europeus, etzibava l’alcalde planer.