Al Desembre, torna la Festa «Olea Europaea»

Oliveres-Milenàries-de-lArion

Font: www.turismeulldecona.com Guiatge Museu Natural Oliveres Mil·lenàries de l’Arión

Està organitzada per l’Ajuntament d’Ulldecona i, en aquesta edició, formarà part de la programació del 5è Congrés Oliveres mil.lenàries del territori del Sénia que comença demà a Traiguera.

L’alcaldessa Núria Ventura diu que, coincidint amb la festa, diumenge 6 de desembre, es farà la inauguració  d’una nova àrea d’oliveres mil.lenàries a la Foia d’Ulldecona.
El Museu Natural de les Oliverers Mil.lenàries de l’Arión acollirà el proper dissabte 5 de desembre la segona edició de la Festa «Olea Europaea», organitzada per l’Ajuntament d’Ulldecona.

Es tracta d’una jornada que es desenvolupa enmig del paisatge i les tradicions mil·lenàries de la cultura de l’oli. La programació inclou enguany, entre altres, una visita cantada i dramatitzada, la representació de “La Màquina del Temps 2,0; Retorn als Orígens”, degustacions, oleo-tallers, activitats infantils i un dinar tradicional, enmig d’un paisatge cultural i natural únic al món.

La festa es complementarà amb una visita al Molí de la Creu, a la Galera, per poder seguir tot el procés d’obtenció de l’oli d’abans i ara. Per poder participar-hi s’han de fer les inscripcions prèvies a l’Oficina de Turisme d’Ulldecona directament o també des de la seua pàgina web.
El preu, que inclou les activitats i el dinar, és de 15 euros els adults i 7 euros els xiquets/xiquetes (fins a 16 anys) .

En declaracions a La Plana Ràdio, l’alcaldessa Núria Ventura deia que, coincidint amb la festa, el dia després, diumenge 6 de desembre, es farà la inauguració de l’adeqüació per a visites d’una nova àrea d’oliveres mil.lenàries, en aquest cas situada a la Foia d’Ulldecona. La sortida està prevista a les 10’30 des de l’Oficina de Turisme d’Ulldecona i des d’allí es farà el desplaçament a la finca en qüestió amb cotxes particulars.
La Festa «Olea Europaea» formarà part també en aquesta edició de la programació del 5è Congrés Oliveres mil.lenàries del territori del Sénia, que comença a Traiguera aquest divendres 27 de novembre. La Mancomunitat de la Taula del Sénia ha organitzat en aquest marc tot un seguit de ponències i la també la presentació dels 8 olies d’oliva Farga Mil.lenària del territori.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada