La Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre serà gestionada per un consorci públic

índiceL’ens estarà integrat pels quatre consells comarcals i abastirà el gruix de les competències ambientals del territori

 (ACN).- La Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre serà gestionada, finalment, a través d’un consorci públic que constituiran els quatre consells comarcals. Tot i que, aquest estiu, la Generalitat havia previst constituir una societat privada que gestionés aquesta Reserva, finalment, s’ha optat per aprofitar l’ens que estaven impulsant els consells comarcals de l’Ebre per coordinar i impulsar les polítiques ambientals del territori. L’objectiu és que el consorci estigui plenament operatiu a principis d’any, i que els emprenedors i empresaris ebrencs puguin utilitzar la nova marca que generarà la Reserva aquest 2014. Pel que fa al finançament, el Govern ja n’ha garantit els recursos.

El Govern ha optat, finalment, per fer servir el nou consorci de polítiques ambientals que estaven impulsant des dels consells comarcals per gestionar també la Reserva de la Biosfera. Actualment, s’està en fase d’elaboració dels estatuts del nou ens amb l’objectiu que estigui operatiu a principis d’any.

Aquest consorci, que també integrarà l’actual CODE, s’encarregarà, com ha explicat el codirector tècnic del CODE, Josep Aragonès, de gestionar, coordinar, i executar les competències ambientals dels municipis i de gestionar la Reserva. La Generalitat estarà representada per la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre que serà l’organisme de qui pivotarà aquesta governança. A més, s’aprofitarà el paper del consell promotor de la candidatura EbreBiosfera per transformar-lo en un consell consultiu, on hi seran les més de seixanta entitats que van impulsar la candidatura, així com la Cambra de Comerç de Tortosa i el Campus de l’Ebre de la URV.

Aquest funcionament més institucional es veurà reforçat per la creació de dos observatoris d’indicadors, un ambiental i l’altre socioeconòmic; així com de dos taules de coordinació dels sectors agroalimentari, per una banda, i turístic. També s’ha decidit constituir quatre comissions de treball consultives: economia, patrimoni cultural, patrimoni natural, i agricultura.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada