Reincidència d’actes vandàlics a Santa Bàrbara

12140839_10208233748586135_4606105016848868301_nPintades obscenes al cementiri i trencament d’enllumenat públic, els objectius dels vàndals.

(J.Roig/T.G.).-Feia temps que a Santa Bàrbara no es produïen actes greus de destrucció i danys contra bens u edificis públics.
Malauradament la setmana passada teníem coneixement d’un parell que han tornat a activar les alarmes per la gravetat dels fets. En primer lloc, el passat dimarts, 20 d’octubre, el regidor de Governació del nostre poble, Antonio Ollés, informava de la destrucció, a cops de pedra, de la majoria dels fluorescents que il•luminen la rotonda anomenada “Del pont de la via” que és la que es troba a la sortida del poble, direcció cap a Masdenverge.

Ollés qualificava els autors de “descervellats” i afegia que ja s’estava treballant per reparar-los .També deia que, en principi, es desconeixia l’autor o autors dels fets.

D’altra banda, el passat divendres, l’artista planer i col•laborador de la nostra emissora, Gerard Barbera, ens explicava els greus actes vandàlics que s’havien descobert també al cementiri municipal, on els incívics haurien fet diverses pintades amb motius obscens, a l’entrada del fossar, als lavabos i especialment a la capella, on el mateix Barberà, ara fa just un any, va procedir a la restauració de la mateixa pintant l’absis amb una escena complerta de l ‘enterrament de Crist. Els vàndals sembla que es van cebar molt especialment amb aquestes pintures, afegint-hi una sèrie de dibuixos de caire sexual amb spray negre, tal com explicava el mateix artista.

Tot i la dificultat per netejar les pintures de Barberà i la proximitat de la festivitat de Tot Sants, segons hem pogut saber, aquesta mateixa setmana s’intentarà procedir a la seua restauració i possiblement la capella, que està oberta, s’hagi d’acabar tancant. “Si pot ser amb una porta de vidre o un altre material transparent per a que es pugi apreciar l’obra”, segons escoltàvem del mateix artista.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada