L’escola de Santa Bàrbara també participa a les Jornades Europees del Patrimoni Cultural

 

P1090157

Escola Jaume Balmes de Santa Bàrbara (Foto:J.Roig)

En aquesta edició, el Museu de les Terres de l’Ebre ha invitat als cicles superiors dels centres de 4 poblacions de la comarca  a treballar a les aules aquest patrimoni

El Museu de la Vida a la Plana també ha organitzat una jornada de portes obertes per a aquest diumenge
(Redacció/J.Roig).-La xarxa “Ebre, Natura&Cultura”, conjuntament amb els ajuntaments de Santa Bàrbara , Alcanar, Amposta i Sant Carles de la Ràpita ha organitzat un seguit d’activitats al voltant del patrimoni arquitectònic d’aquestes poblacions en el marc de les Jornades Europees del Patrimoni Cultural.

En aquesta ocasió, les activitats s’han focalitzat en el nombrós i singular patrimoni arquitectònic que es conserva en cadascuna de les poblacions participants. Al mateix temps, es posa en relleu com l’arquitectura ha estat una de les manifestacions culturals que millor defineixen la idea de patrimoni comú europeu.
Com a novetat en aquesta edició, s’ha invitat als cicles superiors dels centres de primària d’aquestes poblacions a treballar a les aules aquest patrimoni mitjançant materials educatius facilitats des del Museu de les Terres de l’Ebre, com poden ser retallables d’alguns dels edificis més representatius de la comarca, o fitxes que expliquen la història i les característiques més destacades dels immobles més rellevants.

En aquesta iniciativa participen els col•legis CEIP Marjal d’Alcanar; els CEIP Soriano Montagut, CEIP Consol Ferrer, CEIP Agustí Barberà, CEIP Miquell Granell i CEIP Poblenou d’Amposta; els CEIP Horta Vella, CEIP Carles III i Col•legi Sagrada Família de Sant Carles de la Ràpita, i el CEIP Jaume Balmes de Santa Bàrbara, amb un total de prop de 350 alumnes. A més del treball a l’aula, s’ha organitzat un concurs de fotografia a facebook en el qual al llarg de dues setmanes, les classes participants podran pujar les fotografies realitzades pels alumnes a aquells edificis o elements arquitectònics patrimonials de la seva població que hagin escollit. La classe guanyadora rebrà com a premi un lot d’activitats educatives gratuïtes que podran dur a terme al llarg del curs 2014-2015.
A banda d’això i en el mateix context de les Jornades,  Antonio Ollés, regidor planer de Promoció Econòmica i Turisme, explicava que s’ha organitzat una jornada de portes obertes al Museu de la vida a la Plana per aquest diumenge i en complicitat amb el museu de les Terres de l’Ebre-

Paral•lelament, s’han programat tot un seguit de rutes, visites guiades i itineraris durant els dies 27 i 28 de setembre per al públic en general. Aquestes activitats també es complementen amb un concurs de fotografia mitjançant Instagram que estarà obert des de les 11 del matí del dissabte i les 12 de la nit del diumenge. Les fotografies han d’estar centrades en el patrimoni arquitectònic de les comarques de l’Ebre. Un jurat escollirà la imatge guanyadora, que serà premiada amb un sopar per a dues persones a un Restaurant de Sant Carles de la Ràpita, i un segon premi amb un any de subscripció gratuïta com a Amic del Museu de les Terres de l’Ebre.
Totes les activitats programades per a aquests dies són gratuïtes.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada