El president de la Cooperativa Agrícola del Camp de Santa Bàrbara, membre del jurat dels Premis Denominacions d’Origen Catalanes d’Oli

jroe

J.Jaime Roé, president de la DOP Oli del Baix Ebre-Montsià i de la Cooperativa Agrícola del Camp de Santa Bàrbara (Foto:La Plana Ràdio)

Josep Maria Pelegrí presidirà la tercera edició d’aquests premis
L’acte tindrà lloc el proper dimecres, 8 d’octubre, al Teatre Bartrina de Reus

(J.Roig).-Les cinc denominacions d’origen protegides d’oli d’oliva de Catalunya –Siurana, Les Garrigues, Oli de Terra Alta, Oli del Baix Ebre-Montsià i Oli de l’Empordà– lliuraran per tercera vegada els Premis Denominacions d’Origen Catalanes d’Oli.

En aquesta ocasió l’acte se celebrarà el proper 8 d’octubre, a dos quarts de dotze al Teatre Bartrina de Reus, i estarà presidit per Josep Maria Pelegrí, conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i els presidents de les cinc Denominacions d’Origen Protegides Catalanes d’Oli, entre altres personalitats.

Els premis volen reconèixer els professionals, investigadors, cuiners i institucions que han destacat en la seva tasca de difusió de l’oli d’oliva verge extra. Els premis van néixer l’any 2011 amb l’objectiu de promocionar l’oli verge extra amb aquest distintiu de qualitat i donar-los a conèixer en les grans àrees de consum.

El jurat dels premis el conformen els presidents de les cinc denominacions d’origen protegides catalanes d’oli, què són el  planer Jaume Roé, president de la DOP Oli del Baix Ebre-Montsià i de la Cooperativa Agrícola del Camp de Santa Bàrbara; Simon Casanovas, president de la DOP Oli de l’Empordà; Joan Segura, president de la DOP Les Garrigues; Francesc Prats, president de la DOP Siurana; i Ramon Llop, president de la DOP Oli Terra Alta.

Un fet remarcable d’aquests premis és que estan impulsats per les cinc DOP del país, que representen l’esforç dels milers d’agricultors i de les cooperatives i molins elaboradors inscrits als registres d’aquestes Denominacions d’Origen. En aquest sentit l’acte és un reconeixement a tot el sector i també és una trobada del sector agroalimentari català. L’acte comptarà amb la presència dels productors d’oli agrupats a les DOP, gastrònoms, cuiners i personalitats del món gastronòmic.

Els productes amb DOP tenen una reputació lligada al seu origen i unes característiques de qualitat essencialment o exclusivament donades per les varietats d’oliva i el medi geogràfic on es produeixen i s’elaboren, considerant els factors naturals i humans. La producció, la transformació i l’elaboració del producte han tingut lloc, exclusivament, a la zona geogràfica que li dóna el nom.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada