La Plaça de Catalunya de Santa Bàrbara acollirà construccions tradicionals en pedra seca

pedra

El Pla s’ha iniciat a Freginals, amb la construcció d’unes escales i la recuperació d’un marge a la zona d’aparcaments situada al costat del cementiri municipal.

L’ actuació s ‘emmarca dintre el Pla d’Ocupació Montsià 2013

El pla permetrà la recuperació de diferents espais de pedra seca a la comarca i donarà feina a 5 aturats de llarga durada durant 6 mesos.

(Redacció/J.Roig).-El Consell Comarcal  del Montsià  i la Diputació de Tarragona han establert un conveni de col•laboració per a la realització del projecte Pla d’Ocupació Montsià 2013 que permetrà dur a terme diferents actuacions de  recuperació d’espais de pedra en sec a la comarca.
La primera de les actuacions és la que s’està duent a terme aquests dies a Freginals, on s’està adequant la zona annexa al cementiri municipal. Els treballs consisteixen en la construcció d’unes escales de pedra i un marge a la zona d’aparcaments. L’objectiu és deixar aquesta zona habilitada per al seu ús mitjançant una millora harmònica amb el paisatge.
Santa Bàrbara també està inclosa dintre aquest pla amb una actuació programada prop de la  Plaça Catalunya,a tocar de l’ Institut. Es tracta de la creació del parc Plaça Catalunya, amb la construcció d’un marge i altres construccions tradicionals en pedra seca.

El mateix pla també contempla actuacions del mateix tipus a Godall amb la construcció de marges a la zona de la Font de l’Arboç i Villaestret. A La Galera es rehabilitarà i es construiran  els marges a la zona de plaça dels braus  i a Masdenverge es faran també marges de pedra seca per crear una zona verda a l’antic abocador del poble. Finalment es rehabilitaran diferents forns de calç a la Serra de Montsià i de la Barraca d’en Quicolis, a Freginals.
El Pla d’Ocupació del Montsià 2013 forma part del Pla de Foment de l’Ocupació 2013 i té una durada de 6 mesos i ha permès la contractació de 5 treballadors: 1 responsable i 4 peons. Es tracta d’aturats de llarga durada que, durant aquests temps, rebran formació complementària per tal de millorar les seves condicions personals professionals amb l’objectiu d’afavor ir la posterior inserció al mercat laboral.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada