L’ Ies Les Planes representa a les Terres de l’ Ebre al “Picalletres”

picalletres-bo-red

Alba Figueroa, Albert Curto i Ernest Cid, tots tres alumnes  de l´IES Les Planes de Santa Bàrbara van representar les Terres de l´Ebre en la Gran Final Nacional del Pica Lletres que va tenir lloc al Teatre Poliorama de Barcelona el passat 16 de juny.


Després de resultar guanyadors en  una eliminatòria molt dura que es va realitzar a l´IES Joaquim Bau de Tortosa el 25 de maig passat, Alba, Ernest i Albert van haver d´enfrontar-se als 24 alumnes representants dels vuit centres guanyadors de tot Catalunya.

Els centres finalistes eren el Col.legi La Salle de La Seu d´Urgell, l´Escola Pia d´Olot, l´IES d´Almenar (Lleida), l´IES Joan Guinjoan i Gispert de Reus, l´IES Miquel Bosch i Jover d´Artés, el Col.legi Sant Marc de Sarrià (Barcelona), el SES Collbató i l´IES Les Planes De Santa Bàrbara.

El concurs consistia a lletrejar paraules en quatre graus de dificultat.

Cada alumne tenia un comodí que li permetia, si fallava, contestar una pregunta en la qual havia d´acertar  el nom de l´autor d´un llibre de literatura juvenil. Si no l´encertava quedava eliminat i si ho feia podia continuar concursant. El nivell dels finalistes era força elevat i els nostres alumnes van haver de lletrejar paraules com: secundogènit o caramel.litzar. Tots tres van representar-nos amb molta dignitat i Alba Figueroa va resistir amb els dotze últims concursants. Des d´aquí volem felicitar-los i agrair-los poder acompanyar-los en una experiencia tan emocionant.