L’obra guanyadora del Sant Jordi Planer tracta d’un polític, actualment empresonat.

CICA

Montserrat Espallargas(Foto:T.G)

CHIC

Josep Manel Obiol (Foto:T.G)

Així ho confessava l’autora del treball “Memòries d’un asperger”, en l’acte de lliurament del premi.
L’autor de l’accèssit local, concedit pel jurat, diu que “Certificat d’invasió” mescla política, ciència ficció i humor.

(J.Roig/T.G.).-El passat dissabte, l’Smartcentre va ser el marc on es van lliurar el premis literaris Sant Jordi Vila de Santa Bàrbara, amb la presència dels autors de les obres guanyadores.

Com vam explicar en crònica anterior, enguany el jurat del premi que arriba a la seua 25èna edició, va considerar com a millor obra de les 17 presentades, la de l’autora barcelonina Montserrat Espallargas “Memòries d’un asperger”.
L’autora explicava que l’obra està inspirada en un conegut polític ,actualment empresonat i la seua relació amb aquesta síndrome que es caracteritza perquè el pacient manifesta interessos limitats o una preocupació inusual i obsessiva amb un objecte o un tema en particular.

Espallargas es sentia molt satisfeta d’haver guanyat aquest premi, al que, segons confessava va decidir participar per la qualitat del jurat qualificador, filòlegs i professors de literatura. Són gent que n’entén i, si no guanyes, et quedes com més conformat” deia l’autora.

D’altra banda, enguany, el jurat va decidir concedir també un accèssit de caràcter local a l’obra “Certificat d’invasió”, de Josep Manel Obiol Cabrera, docent de professió, rapitenc de naixement i planer d’adopció, com ell mateix s’identificava . Obiol explicava que la seua obra vol tractar, des d’una perspectiva humorística, temes politics però mesclats amb el gènere de la ciència ficció.

L’entrega dels premis es va tancar amb la representació de l’obra teatral, “Maleïda Poma” d’Anna Ballester, a càrrec dels alumnes de 1r d’ESO de l’ Institut les Planes.