Aquest divendres obre portes la 19èna edició de la Fira de la Terrissa de La Galera.

Foto: Cartell Fira

Marroc és el país invitat i Múrcia amb 9 representants,la Comunitat Autònoma invitada.

Tot i la reducció d’ un 25 per cent en el seu pressupost, els organitzadors asseguren que la qualitat de la Fira es mantindrà.

(J.Roig).-Demà divendres 27 d’ Abril,Dídac Callejon Cruz ,sots director general de Comerç serà l’ encarregat d’ inaugurar la 19èna. Edició de la Fira de la Terrissa de La Galera,un referent dintre del sector però que no s ‘escapa tampoc dels reajustaments econòmics als que,actualment,està sotmesa la societat en general .

L ‘alcalde del municipi,Ramon Muñoz ,explicava a la nostra emissora que l’ ajuntament s’ ha tingut que implicar més que mai ,fent un esforç econòmic important ,per poder mantenir el nivell i la qualitat del certamen.

De fet, enguany, la Fira de La Terrissa de La Galera veurà reduït el seu pressupost en un 25 per cent,lo que significa passar del 80.000 euros d ‘edicions anteriors als 60.000 euros ,aproximadament,amb que es comptarà per a aquesta edició. La secretaria de l ‘entitat organitzadora,Lo Cadub,Jèssica Gasulla ,deia que,tot i aquesta substancial reducció pressupostaria ,la qualitat del certamen no minvarà perquè les partides afectades són les més prescindibles.

Parlant pròpiament de la Fira,cal dir que enguany són 80 els expositors que hi participaran,essent Marroc el país convidat amb una representació  molt especial de l ‘artesania de la terrissa de la zona rural del Rif.

L’ organització es sentia especialment satisfeta de la nodrida representació que hi haurà de la terrissa i ceràmica de la comunitat  autònoma de Múrcia,que enguany és la convidada amb 9 representants.

Com tots els anys cal destacar també la peça commemorativa  de la terrissa tradicional de les Terres de l ‘Ebre,que enguany surt per primer cop de La Galera i presentarà la peça denominada “canteret d ‘aigua de Miravet” amb l’ habitual edició limitada a 112 peces,signades i numerades  pel terrisser miravetà Emili Treig.

Les demostracions al torn,el taller per als petits “Enfangat a la fira”,exposicions,conferencies i xerrades  referides a la terrissa i la ceràmica,seran el complement ideal per passar tot un dia passejant pel municipi de La Galera,gaudint d ‘aquesta popular fira que ,recordem,te entrada i accés gratuït en l’ horari de 10h. a 13:30h. pels matins i de 16h. a 21h. per les tardes,des de demà i fins el proper 1er de Maig.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada