Els regants denuncien un transvasament encobert

Pancarta exhibida al 2009 pels contraris a la construcció d’ aquets pou que se sospita podrien acabar assecant l’ aqüífer de la plana per portar aigua a Barcelona o Tarragona

La junta de govern de la Comunitat de Regants del Canal de la Dreta de Roquetes aprova un manifest contra la construcció dels pous de Vinallop, una obra que executa Acuamed

(El Punt/J.Roig).-El diari El Punt ,en la seua edició del passat diumenge es feia ressó de que la junta de govern de la Comunitat de Regants del Canal de la Dreta de l’Ebre de Roquetes ha aprovat un manifest que reclama la “paralització immediata” dels pous que la societat estatal Acuamed construeix a Vinallop (Tortosa), així com les canonades i les instal·lacions complementàries a aquesta obra, que tenen un pressupost de 5 milions d’euros. Segons Acuamed, és una obra vinculada a la descontaminació de Flix i que ha de permetre subministrar aigua a Tortosa i al Consorci d’Aigües de Tarragona en cas de contaminació durant l’extracció dels llots tòxics. Una explicació que no convenç els regants de Roquetes, que ja fa setmanes van acordar en una assemblea general reclamar la paralització de les obres dels pous. L’acord queda ara ratificat amb el manifest aprovat per la junta de govern i que s’ha fet arribar a la Comunitat General de Regants de la Dreta de l’Ebre, la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, la Generalitat i l’Estat. “Demanem la paralització de les obres perquè estem convençuts que els pous de Vinallop no són altra cosa que uns pous per transvasar aigua del nostre aqüífer a Tarragona i Barcelona”, exposen els regants en el manifest. De fet, tant la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) com Unió de Pagesos (UP) ja han denunciat que aquests pous seran per transvasar aigua de l’Ebre. També els propietaris dels terrenys afectats s’oposen a l’obra.

Fonts d’Acuamed han explicat que fins ara s’han construït 7 pous a la vora de la canal de la dreta de l’Ebre i que, tot i que se’n podrien fer fins a 12, es preveu que amb un pou més s’aconseguirà el cabal d’aigua necessari, de 1.200 litres per segon.

D’ altra banda,el rotatiu informa també de que el president de la Comunitat General de Regants del Canal de la Dreta de l’Ebre, Manel Masià, assegura que no té constància de la petició dels regants de Roquetes, tot i que aquesta comunitat forma part de la general. A més el president dels regants de Roquetes, Lluís Blanch, és vicepresident de la Comunitat General. “El 2008 vam presentar al·legacions a les obres dels pous de Vinallop, però no sé res de la petició de Roquetes”, ha dit Masià.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada