Unió de Pagesos es manifesta aquest dijous a Madrid per reclamar preus justos i per la rendibilitat de les explotacions agràries

El regidor d’Agricultura de l’Ajuntament de Santa Bàrbara les retallades a la pagesia en l’aplicació estatal de la nova upPolítica Agrària Comuna tindran un efecte molt negatiu per al conjunt de l’economia ebrenca.

De moment significaran una pèrdua de més de 41 milions d’euros.

(J.Roig/T.G.).-Unió de Pagesos ha convocat a participar en una manifestació a nivell estatal a Madrid avui dijous 26 de març, juntament amb Unió d’Unions, amb el lema “Per uns preus justos per a la pagesia, per la rendibilitat dels sectors agraris i ramaders”. El regidor d’Agricultura de l’Ajuntament de Santa Bàrbara i responsable comarcal d’Oli per Unió de Pagesos, deia des de la nostra emissora que el sindicat denuncia les retallades a la pagesia en l’aplicació estatal de la nova Política Agrària Comuna (PAC) per part del ministeri d’Agricultura que significarà una pèrdua de més de 41 milions d’euros per al sector  i que ,a més a més, es discriminatòria perquè penalitza als agricultors més modestos . “La gent que cobra menys de 150.000 euros d’ajut és la que patirà la retallada, mentre que els que cobren fins a 300.000 euros, encara cobraran més. A Santa Bàrbara, tot hom cobra menys de 150.000 euros” deia Roé.

Per desplaçar-se fins a Madrid, el sindicat a organitzat un autobús gratuït per a les comarques del Baix Ebre i Montsià. Roé insistia en d’importància de participar a aquesta manifestació,perquè s’està parlant de la pèrdua de molts diners amb una efecte negatiu per al conjunt de l’economia ebrenca. “No en hi ha prou en lamentar-se i dir que tot està perdut. Ens consta que des de la Unió Europea està treballant amb el tema de la PAC espanyola” assegurava el regidor.

Els manifestants també volen mostrar la seua queixa pels dèficits de la Llei de la cadena alimentària, les caigudes de preus en origen en diversos sectors o l’increment dels costos de producció.
L’impacte negatiu per als sectors agrícoles i ramaders dels acords comercials que la UE negocia actualment amb altres països, com el TTIP amb els Estats Units, també és una de les causes d’aquesta mobilització.

Després de la manifestació, davant la seu del ministeri d’Agricultura, Joan Caball i els diferents coordinadors de les organitzacions que formen part d’Unió d’Unions, intervindran amb parlaments.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada