El Ple de Deltebre aprova un pressupost per enguany de 17,1 Milions d’Euros que prioritza les inversions

El Ple de Deltebre ha aprovat el pressupost municipal per a l’exercici 2009 i que és de 17.185.000 Euros, es tracta d’un pressupost que ha tingut en compte la situació de crisi econòmica i financera actual i en aquest sentit s’ha apostat per la contenció en la despesa corrent i per incrementar la inversió pública.

La despesa de béns corrents i serveis s’ha reduït un 18’3% respecte el pressupost del 2008 i el capítol de personal s’ha rebaixat en un 4’3 %.

El govern però ha fet un esforç per mantenir la inversió pública i el capítol d’inversions reals s’ha incrementat aquest 2009 en un 57’4%, assolint un xifra de 7.486.803,1 Euros, a les que caldrà sumar també el 1.958.000 Euros del Fons Estatal d’Inversió Local que no figura al pressupost. Per poder finançar el capítol d’inversions hi ha previst contractar un préstec d’1.332.596 Euros.

Entre els projectes més importants que es desenvoluparan enguany cal destacar la segona i última fase de l’Escola Bressol, l’ampliació de la residència i centre de dia per a la gent gran, les obres de la primera fase d’arranjament de la urbanització Riumar així com  obres de millora i urbanització de carrers com: Sant Miquel, Joan Bonet o Riu Llobregat .

L’alcalde de Deltebre declarava que són uns pressupostos equilibrats i adequats a la realitat del municipi i ha volgut destacar “l’esforç” que farà el govern per reduir despeses.

Els pressupostos s’han aprovat per majoria simple, amb el vot a favor d’ERC, l’abstenció del PSC, i el vot en contra de CiU i el PP. El regidor d’EBIN, Jordi Casanova, ha excusat la seva absència al ple.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada