El PP de Santa Bàrbara vol proposar que es fraccioni el pagament de tots els impostos municipals.

Boque 2015 novembre

Xavié Boqué, regidor del PP a l’ajuntament de Santa Bàrbara. (Foto: J. Roig)

Xavié Boqué valora positivament l’acord de ple que va aprovar fraccionar l’IBI.
També diu que, desprès de sis mesos de govern, s’observa una relació més dialogant entre l’oposició i l’alcalde.

(J.Roig).-El regidor del Partit Popular a l’ajuntament de Santa Bàrbara, Xavié Boqué, també valora positivament la decisió de l’equip de govern convergent de rebaixar el tipus impositiu fins al 80%, lo que per al ciutadà significarà una rebaixa del 5’96 % en el proper rebut de la taxa corresponent als bens immobles, així com el fraccionament del pagament en dos terminis i sense aplicar interessos, aprovat al Ple del passat mes d’Octubre.

Boqué creu que és una mesura apropiada per tal de donar facilitats als veïns que, en uns determinats mesos de l’any, han de fer front a una sèrie de pagaments, moltes vegades difícils d’assumir al mateix temps, per això té previst demanar una reunió amb l’alcalde per proposar-li que s’estudiï la possibilitat de fraccionar també el pagament de la resta d’impostos municipals.

En general, regidor popular, valorava positivament els primers sis mesos del nou govern municipal planer, afirmant que s’ha establert una nova relació amb l’alcalde. Boqué ha dit que és més dialogant i que s’escolta les propostes de l’oposició. Creu que davant d’aquestes propostes és reflexiu i coherent amb lo que diu i lo que acaba fent.

També, com la resta de l’oposició, destaca positivament la decisió del nou equip de govern d’acceptar respondre els precs i preguntes el mateix dia del ple, sempre i quant s’hagin presentat per escrit uns dies abans de la sessió, cosa que no era possible durant la legislatura anterior , quant s’havia d’esperar  al ple següent, al cap de dos mesos, per rebre contestació. Boqué creu que aquest nou mecanisme dona agilitat també a l’acció participativa que li pertoca fer a l’oposició.