Els Mossos acusen dos veïns d’Ulldecona d’haver profanat sis nínxols al cementiri municipal

cementiris1Després de diverses diligències, la unitat d’investigació del Montsià dels Mossos d’Esquadra ha imputat  finalment a dos veïns d’Ulldecona, de nacionalitat espanyola i de 39 i 50 anys, respectivament, un presumpte delicte contra el respecte als difunts i danys, per la profanació de sis nínxols i el dany a diverses làpides del cementiri municipal. El Punt

Els fets van passar entre la nit i la matinada del 7 al 8 de setembre, en plenes festes majors del municipi, i van causar un gran rebombori a la localitat,  ja que, al marge de rebentar els nínxols i les làpides, els presumptes profanadors van escampar també els cadàvers i ossos de sis tombes.

Ho va descobrir una veïna l’endemà i va donar l’avís.

Els dos imputats viuen a Ulldecona des de fa uns cinc o sis anys, i segons algunes fonts del municipi no estan «psicològicament gaire bé» i últimament tenien actuacions una mica estranyes.  Es desconeix per què van profanar les tombes, triades aleatòriament, ja que les persones enterrades no tenien cap relació amb els profanadors.

Els dos imputats hauran de comparèixer a declarar en els propers dies al jutjat d’Amposta, que és el que porta el cas. L’Ajuntament d’Ulldecona ha deixat el tema en tot moment en mans de la justícia i descarta personar-se com a acusació particular.