Dos realitzadores planeres a la tercera Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic

Anna Zaera i Zoraida Roselló presenten els seus documentals a aquesta mostra avalada pel Departament de Cultura  de la Generalitat
No és gens habitual que en una espai rural com Santa Bàrbara  i en paral•lel ,dos joves decideixin documentar uns punts concrets de les nostres realitats com a poble.
doc21
(J.Roig).-Aquest divendres i dissabte 26 i 27 de juliol, el Museu de les Terres de l’Ebre acollirà les últimes projeccions de documentals programades a Amposta dins la tercera Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic. Concretament, aquest cap de setmana es podrà veure a l’exterior del museu un reportatge del NODO del 1957 que mostra els treballs de reparació del pont penjant d’Amposta, així com els treballs de diferents realitzadors ebrencs ,dos d ‘elles  vinculats al nostre poble.
Es tracta d’ Anna Zaera que presenta a la Mostra el treball realitzat  l ‘any 2011,juntament amb   Josep Guitierrez “Matrimonis” una visió intimista de com es desenvolupa la relació d’ un matrimoni en el seu propi espai  i  arribats a la vellesa.
Zoraida Roselló presenta el seu ja conegut “Se fa saber” , un retrat costumista i caricaturesc d’un poble que podria ser qualsevol i que en aquest cas és el nostre . Un document sobre el patrimoni immaterial d’aquest lloc descrit mitjançant pinzellades de la vida quotidiana dels seus habitants.
Roselló creu que és un fet històric el que dos joves vinculades al nostre poble, de manera paral•lela,cadascuna des del  punt de vista  i sense premeditació,coincideixen en  documentar uns punts concrets de les nostres realitats com a poble de manera molt subjectiva i amb un llenguatge narratiu poc acadèmic. No és habitual que això passi en un espai tant reduït com és un poble com el nostre,sintetitzava la jove realitzadora.
Zoraida explicava que les projeccions dels diferents treballs que participen a la mostra començaran a les sis de la tarda,tot i que els que presenten les joves planeres no es podran veure fins a les 10 de la nit, a l’esplanada que hi ha davant el Museu de les terres de l ‘Ebre en una sessió  de “cinema a la fresca” subratllava.

La Mostra de Cinema Etnogràfic va nàixer per il•lustrar com en les últimes dècades l’audiovisual ha penetrat en l’etnografia (estudi de les formes de vida dels col•lectius que formen part d’una cultura determinada), i alhora posar de relleu com la recerca etnològica s’ha servit de l’audiovisual per documentar i explicar allò que investiga. Enguany és el primer any que el Museu de les Terres de l’Ebre participa en l’organització d’aquest certamen que està avalat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada