Clou el curs de formació per a cuidadores i cuidadors no professionals

cuidadoresweb_EDITORA9808EDITORA_4041

Alumnes participants al curs (Foto :AdSB)

(AdSB).-La Regidoria de Serveis Socials, dintre el Pla Local de Polítiques d’Igualtat d’Oportunitats de Gènere 2012-2014, i dintre els programes formatius de diferents formats adreçats a les dones, va organitzar el curs de formació adreçat a cuidadores i cuidadors no professionals de persones en situació de dependència que, aquest any, ha estat la cinquena edició del curs.

L’objectiu principal del curs era proporcionar a les persones cuidadores informals de persones dependents les tècniques i eines necessàries per poder dur a terme les seves funcions de manera més efectiva i gratificant, al igual que, incidir en la major satisfacció de les persones amb dependència de les quals hi tenen cura.

Aquest curs ha tingut una durada de 10 hores lectives, des del 14 de maig fins al 13 de juny. En total han estat 18 participants, totes elles relacionades amb la tasca diària de cuidadores de persones dependents.

Les diferents temàtiques impartides han estat: serveis socials per a persones en dependència per Flora Fibla; higiene per Josefa Gesti i Nati Ponce; alimentació i cura i prevenció d’úlceres per Lluïsa Valls; banc d’ajudes tècniques per Patricia Varela; mobilitat i prevenir el mal d’esquena per Montse Arasa; conseqüències emocionals i personals del fet de cuidar, el dol, l’estrès… per Sandra Matamoros. Aquesta any, com a cloenda del curs, es va dur a terme una sessió de risoteràpia, curar-se de rialles, impartida per la Maria Angeles de Creu Roja.

Les sessions es van desenvolupar de manera dinàmica, amb un aprenentatge pràctic i útil per a la vida diària, tant per a les persones dependents com per al cuidador/a.

Tant les professionals com les participants han valorat de forma positiva la realització d’aquesta formació, ja que a més d’aprendre estratègies dintre el món del cuidador/a, s’ha creat un fort vincle afectiu entre el personal participant. A més a més, el grup està motivat per continuar formant-se amb aquest àmbit o d’altres també importants per al dia a dia.

Montse Rodríguez, regidora de Serveis Socials, valorava satisfactòriament la bona acceptació i participació que ha tingut el curs, alhora que es planteja el fet de continuar realitzant cursos sobre aquest àmbit.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada