Els presidents dels Consells Comarcals de les Terres de l’Ebre es reuneixen per abordar temes que afecten a les quatre institucions

Els presidents dels quatre Consells Comarcals de les Terres de l'Ebre.

En el transcurs de la reunió de treball, els representants dels Consells Comarcals de les Terres de l’Ebre van abordar qüestions relacionades amb el foment de polítiques d’ocupació, els tractaments de la mosca negra per part del CODE, així com la nova titularitat de Lo Llagut Lo Sirgador.  

(Redació/J.Roig).-Els presidents del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, el gerent del Consell Comarcal de la Terra Alta, Gabriel Berganza (en substitució del president Carles Luz) i el president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Martín, van mantenir una reunió de treball el passat dijous, a la seu de l’ens comarcal del Montsià, a Amposta.

En el transcurs de la reunió, els presidents dels consells comarcals de les Terres de l’Ebre van mostrar la seua sensibilitat per la situació de crisi que afecta el territori i la seva aposta decidida per potenciar les polítiques de foment del treball. En aquest sentit, ja han mantingut diverses reunions amb el Servei d’Ocupació de Catalunya i amb els diferents departaments de la Generalitat implicats per tal de reivindicar la figura dels Consells Comarcals com dinamitzadors de l’oferta d’ocupació. Entre altres accions, també han demanat poder-se acollir al programa “Catalunya emprèn” al qual la Generalitat de Catalunya hi destina una partida de 200 MEUR.

Els presidents defensaven també  un nou sistema per finançar els tractaments del mosquit al Delta de l’Ebre,  per part del CODE, similar al que s’està efectuant per al tractament de la mosca negra. D’aquesta manera, els presidents proposen que els tractaments contra la plaga del mosquit siguin finançats per part de les entitats locals.

D’altra banda, en aquesta reunió de treball es va acordar proposar a la gestió del vaixell “Lo Llagut Lo Sirgado” a l’Ajuntament de Tortosa mitjançant l’establiment d’un conveni.  “Lo Llagut Lo Sirgador” és l’únic bé patrimonial que tenia el Consorci de Dinamització Turística, la titularitat del qual ha assumit el Consell Comarcal del Baix Ebre.

La supressió del Consorci de Dinamització Turística respon a la voluntat dels presidents dels Consells Comarcals de les Terres de l’Ebre d’evitar la coincidència de criteris existents entre les diferents actors implicats en la promoció turística, i contribuir a l’aprimament de les administracions.