Santa Bàrbara per l’ Independència organitza una xerrada sobre l’ història de Catalunya

(Foto:Eltrendelahistoria)

L’ historiador Joan Carles Lleixà parlarà aquest divendres sobre “Les raons històriques per a una Catalunya Independent”.   

(J.Roig).-Dintre del programa d ‘activitats i xerrades organitzades per  l ‘entitat “Santa Bàrbara per l’ Independència”,branca planera de l’ ANC,aquest divendres  tindrà lloc la segona  de les  xerrades  que organitzen per  explicar amb raons objectives, el perquè cal una Catalunya independent.
Isabel Quadrat,responsable primera  de l ‘entitat,recordava  a La Plana Ràdio que la primera de les xerrades  va versar sobre els raonaments econòmics .Ara, les raons que es donaran seran les històriques  i l ‘encarregat de  dur a terme aquesta conferència serà el llicenciat i historiador local Joan Carles Lleixà.
La xerrada, que tindrà lloc a les set i mitja de la tarda ,a la biblioteca de Santa Bàrbara  i avui divendres ,s’ ha titulat “Raons històriques per una Catalunya Independent” tot i que  Joan Carles Lleixà afegia que ell l’ ha subtitulat “Breu història de Catalunya”   i es basarà en una sèrie de realitat històriques de “les que a molts no agraden”  però que demostren sense embuts  els orígens propis de Catalunya   com a país i les dificultats que  sempre ens han posat els interessats en  negar-ho.

Lleixà també vol  destacar el tarannà pactista que sempre ha tingut el poble català,enfront  l ‘absolutisme borbònic ,l’ antiguitat de les Corts Catalanes , o la Marca Hispànica,que seria el primer referent  de la Catalunya europeista. Aquests,entre altres molts arguments que exposarà a la xerrada,són els que justifiquen l ‘aspiració sobiranista catalana,concloïa l’ historiador.
Lleixa subscrivia també l’ impressió de que Catalunya està vivint  un dels moments més rellevants i transcendents  de l’ història recent del país  en el que ens juguem el futur com a tal i per això cal aclarir tot els dubtes que hi pogué haver sobre els raonaments que porten a demanar que ens proclamem un Estat Independent.