Biometagas vol posar en marxa una planta de biogàs a La Galera

image_gallery

(Foto:Google.com)

Es tracta d’un projecte supramunicipal entre Santa Bàrbara i La Galera, que segons l’alcalde d’aquest darrer municipi seria una solució per als problemes de nitrats que pateix la zona.
Ramon Muñoz, deia a la nostra emissora que l’empresa es fa càrrec de tota d’inversió que l’únic que fa falta es aconseguir un nombre mínim d’abonats a les dues poblacions

(J.Roig/T.G.).-A finals de l’any 2011, l’empresa Biometagas, dedicada al desenvolupament de projectes d’instal•lació i explotació de plantes de biogàs per producció d’energia elèctrica, ja anunciava posar en marxa una planta al terme municipal de La Galera. Aquestes plantes fan servir com a combustible principal el biogàs procedent de la descomposició anaeròbia de residus ramaders i agrícoles d’explotacions locals, així com procedents de la indústria agroalimentària.
L’alcalde de La Galera, Ramón Muñoz, explicava al programa “Món Local” de La Plana Ràdio, que desprès de la reunió que va tenir lloc a Santa Bàrbara la passada setmana entre responsables de l’empresa i els edils de les dues poblacions, el projecte es vol fer realitat.
Muñoz es mostrava convençut de que és molt interessant per als nostres pobles perquè seria una solució per als problemes de nitrats que pateix la zona, produiria adobs sòlids, a banda de que el procés genera un gas ecològic, net i sobre tot més econòmic.
El projecte, en estat embrionari, ubicaria la planta al terme municipal de La Galera, però beneficiaria als usuaris de les dues poblacions. De fet segons deia l’alcalde galerenc, solament fa falta aconseguir un nombre determinat d’abonats per a que l’empresa, que es fa càrrec al cent per cent de l’ inversió, el tiri endavant.
Per aquest motiu, i segons assegurava Muñoz, properament es convocaran una sèrie de xerrades a Santa Bàrbara i a La Galera per tal d’informar del projecte a la població i trobar el recolzament necessari per fer rentable el projecte.
L’any 2011, l’empresa Biometagas va posar en marxa la seva primera factoria a Remolinos (Saragossa) amb un potencial de 0,5 MW. El projecte va suposar una inversió a l’empresa de 2 milions de €. Jérez de la Frontera i Salamanca són altres punts on s’ubiquen projectes de l’empresa que també es vol instal•lar a La Galera ,segon hem pogut consultar, amb una planta que tindria el mateix potencial que l’aragonesa, es a dir, 0,5 MW.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada