Les famílies de les Terres de l’ Ebre les més pobres de Catalunya

Les que viuen a la comarca del Montsia son les terceres més pobres de la Comunitat i les de la Terra Alta les més riques de la Demarcació.

(Idescat/J.Roig)

Les famílies que viuen a les comarques de Tarragona són les més pobres de Catalunya. Així és desprén d’un estudi de l’Idescat fet públic aquesta setmana en el qual es va analitzar  les rendes familiars de les economies comarcals en el periode comprès entre 2004 i 2007. Si la mitjana catalana se situa en 16.400 euros anuals (un 10% més que la mitjana espanyola), tant a les comarques de Tarragona (15.700 euros anuals) com a les Terres de l’Ebre (15.600 euros anuals) les mitjanes són força inferiors. Pel que fa a municipis, Constatí és el que presenta una renda familiar més baixa de tota la província, amb una renda familiar mitjana de 12.000 euros. Calafell és el que presenta una renda familiar més alta a la demarcació (16.900 euros a l’any). Les poblacions catalanes amb la renda familiar més alta són Matadepera (31.000 euros) i Cabrils (28.300 euros a l’any per habitant).

Pel que fa a comarques, el Montsià i el Baix Camp són les que presenta pitjors resultats (tercera i quatre més pobres de Catalunya, respectivament), mentre que la Terra Alta és la més rica de la demarcació.

L’informe ha estudiat tots aquells municipis de més de 5.000 habitants de Catalunya i totes les capitals comarcals (193 municipis en total).