El veïnat d’Ascó decidirà part del pressupost municipal de 2013

(Mesebre).-Qualsevol veí d’Ascó major de 15 anys podrà prendre part en el procés de participació ciutadana anomenat Pressupostos Participatius, quees va iniciar el passat divendres amb una sessió informativa oberta al veïnat  a la Sala d’Actes de l’Ajuntament. Durant aquest procés el veïnat podrà plantejar a títol individual o a través d’entitats i associacions propostes per tal d’invertir fins a 400.000 euros, que l’Ajuntament d’Ascó inclourà en els pressupostos municipals de 2013.

Aquesta xifra dobla la de l’any passat, que va servir de primera experiència, i de la qual en van sorgir diverses actuacions. Els participants van proposar instal·lar semàfors a la carretera de Camposines per tal de reduir la velocitat del trànsit al seu pas pel centre del poble. L’Ajuntament d’Ascó adquirirà en els propers dies dos semàfors i té el vist i plau del Servei Territorial de Carreteres per instal·lar-los en dos punts diferents de la via. Una altra proposta feia referència a l’arranjament del paviment dels carrers del Riu i de Baix, una via de comunicació que uneix el riu amb el casc antic d’Ascó. L’Ajuntament ha obert ja el procés de licitació de l’obra, que adjudicarà en les properes setmanes. La darrera proposta consistia en col·locar uns miralls per millorar la visibilitat en una cruïlla, actuació que va fer-se el mes de febrer passat.
Ara arrenca per segon any aquest procés de participació ciutadana, la primera part del qual consistirà en l’elaboració de propostes, que el veïnat podrà fer arribar a l’Ajuntament a través de correu electrònic a l’adreça participa@asco.cat o personalment a les dependències municipals.
El període per presentar propostes va començar aquest  dilluns, 22 d’octubre, i finalitzarà el 2 de novembre.

Un cop finalitzada l’avaluació, l’Ajuntament convocarà al veïnat a una votació popular que tindrà lloc els dies 3,4,5,6 i 7 de desembre, i on cada votant podrà escollir entre un màxim de cinc actuacions. Els resultats es faran públics durant el mes de gener.
El consistori s’ha compromès a implantar aquest procés any rere any i a augmentar progressivament la seva dotació pressupostària en funció de l’èxit de la iniciativa.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada