Marina Geli va inaugurar ahir el nou equipament del servei de Radiologia de l’Hospital Comarcal d’Amposta

La consellera de Salut, va inaugurar ahir el nou equipament del servei de Radiologia de l’Hospital Comarcal d’Amposta, que ha ampliat la seva cartera de serveis amb la instal•lació d’un equip de tomografia computada de 16 corones (TC) i l’adquisició d’un telecoAmposta. Hospital comarcal. La consellera Marina Geli inaugura el nou TAC i visita les obres d'ampliació de l'hospitalmandament digital.

El nou equipament, útil per al diagnòstic de nombroses patologies, oferirà la cobertura necessària a la població del Montsià per evitar desplaçaments a d’altres centres sanitaris de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona, així com contribuirà també a la disminució de les llistes d’espera per fer-se aquesta prova diagnòstica.

El telecomandament digital ja està en funcionament i està previst que la TC, que realitzarà de 2.000 a 2.300 exploracions el primer any, iniciï la seva activitat aquest mes de setembre.

L’equipament i les obres de reforma per a la instal•lació de la TC han suposat una inversió de 733.934 euros, i la licitació del subministrament, instal•lació i manteniment s’ha adjudicat a l’empresa General Electric.

El nou equipament del servei de Radiologia arriba després de la inversió realitzada en els darrers anys per a la digitalització de la imatge radiològica amb la instal•lació d’un PACS (sistema d’emmagatzematge i transmissió d’imatges) i la instal•lació per part de l’empresa DIMATGE d’una ressonància magnètica nuclear.

La Tomografia Computada (TC) és una prova de diagnòstic d’exploració radiològica utilitzada sobretot per a la detecció i estadiatge del càncer, però també per diagnosticar nombroses patologies de forma ràpida i no invasiva.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada