Les colònies que organitza l’Ajuntament de Santa Bárbara, compleixen 18 anys

10150627_610209099092342_5853749392820450115_n

Activitat de les colònies 2014 (Foto. Grup Juventut)

Remunten la davallada de l’any passat, desprès de replantejar l’activitat per abaratir-ne el cost.

Els quaranta nens i nenes i els vuit monitors i monitores marxen dilluns a la casa de colònies de Xert per passar-hi tota la setmana.

(J.Roig).-Les Colònies d’Estiu, que organitza l’Ajuntament de Santa Bárbara, han tornat a recuperar embranzida desprès de la significativa davallada de participants que l’any passat van patir com a conseqüència de la crisi econòmica i la minva de recursos de moltes famílies del municipi.Davant d’aquesta situació, la regidoria de Joventut es va haver de replantejar el format i trobar una solució que evités la desaparició d’aquesta activitat lúdica infantil, que s’organitza oficialment des de fa 18 anys i que es va heretar del desaparegut Esplai Espurna que l’iniciava alguns anys abans.

Montse Tomás, que enguany s’estrena com a directora de les colònies, explicava a La Plana Ràdio que la solució ha estat apostar per la proximitat, de manera que el transport dels nens i nenes fins a la casa de colònies el pugin fer els pares i que l’establiment tingui dret a cuina per a que, els mateixos monitors, pugin elaborar i servir el menjar.

Aquesta fórmula sembla ser que ha funcionat i enguany seran 40 els nens i nenes del municipi que participaran de les colònies, davant els solament 19 que ho van fer l’¡any passat. La casa de colònies escollida es troba a Xert i és l’anomenada ,“L’Abadia de Xert”, establiment que es troba a l’antiga abadia d’aquest municipi de la província de Castelló i que ha estat adaptada com a casa de colònies, amb amplis espais interiors. Està situada a la part alta del poble i enfront l’església vella, actualment restaurada. Tomás deia que, encara que no és de les millors cases que el grup ha estat, si que, a banda de la proximitat, reuneix totes les condicions necessàries per dura terme l’estada.

L’expedició marxarà aquest proper dilluns i al decurs de tota la setmana, els vuit monitors que els acompanyaran, proposaran als participants diferents activitats que giren sempre al voltant d’ un centre d’interès que es manté en secret fins el primer dia de colònies. També hi ha organitzades excursions i altres activitats relacionades amb el manteniment de l’establiment o l’activitat física.

Una de les normes que marquen els organitzadors és que, durant aquests 5 dies els nens no poden tenir una comunicació directa amb els pares per tal d’evitar problemes d’enllor , així i com ve sent tradició tots els anys, La Plana Ràdio enguany tornarà a ser el mitjà que doni veu als infants amb les entrevistes que, cada dia a un grup diferent, es faran a les 9:30h. del mati i que es repetiran a les 12:45 i 16:45 h.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada