Alcanar aprova el pressupost municipal 2009 que puja a 15,4 milions d´euros

ajuntament-alcanarEl Ple de l’Ajuntament d’Alcanar, en sessió extraordinària aprovà inicialment el Pressupost General per l’any 2009, les Bases d’Execució i la Plantilla que integra els llocs de treball de personal funcionari i laboral d’aquest Ajuntament.

La xifra total del pressupost ascendeix a 15.406.549,74  euros i va comptar amb 10 vots a favor d’ERC i CiU pA lC al govern, i del PSC a l’oposició, 3 en contra, en aquest cas del PP i ICV-UK. Aquest pressupost supera en 261.330 euros el pressupost del 2008. Més del 50%, concretament 8.223.906 euros del pressupost aprovat es destinarà a inversions i a la millora dels serveis que es presten a la ciutadania. Donada la situació econòmica actual, s’ha fet un esforç de contenció de despesa en béns, serveis i transferències corrents, per la qual cosa s’ha consignat en el Pressupost Municipal de 2008, per a aquest tipus de despeses, crèdit per import de 2.912.797, el qual suposa un increment global aproximat del 2’16 % respecte a aquesta mateixa despesa en el Pressupost Municipal de 2008.

Pel que fa als principals projectes d’inversió, cal destacar la piscina coberta i el camp de gespa artificial, mentre que a la plantilla de personal s’hi destinen 3’8 MEUR (que representa 21%). Pel que fa al capítol d’ingressos destaca la recaptació dels impostos directes amb 3,8 MEUR, les transferències corrents amb 2’28 MEUR i les transferències de capital amb 2,25 MEUR. Aquest Pressupost posa de manifest una sèrie d’actuacions que es volen implementar per contrarestar els efectes de la situació de crisi econòmica com la urbanització del polígon industrial dels Campets o la revisió del Pla General d’Ordenació Urbana. L’equip de govern considera que, en l’escenari de crisi actual, aquest Pressupost és l’únic possible, i l’ha qualificat de responsable, realista i territorialment equitatiu, ja que s’han tingut en compte les necessitats dels tres nuclis de població: Alcanar, Les Cases d’Alcanar i Alcanar Platja.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada