La Fira Alternativa de l’ Ametlla de Mar , la fira dels cinc sentits

La Fira alternativa i de productes naturals de l’ Ametlla de Mar ,  donarà el tret de sortida tot el cap de setmana del diumenge de rams a la Plaça Nova, amb actuacions musicals de la Batucada del  poble i representacions de grups d’animació de carrer.
Com sempre i al llarg de dos dies, 27 i 28 de març, els carrers pròxims a la Plaça Nova s’ompliran de l’ambient habitual, i centenars de persones recorreran cada pam i cada racó de la zona, en busca dels productes característics.

Aquesta serà la 18a edició d’un certamen que ha calat en la gent calera i en molts visitants que són fixes i que arriben de diverses parts del territori en busca de la peculiaritat d’una oferta atractiva.
Productes en la seva majoria relacionats amb l’artesania, la salut i l’ecologia ompliran els taulells expositors per ser remenats per un públic en part curiós i en part interessat cada vegada més per aquests productes i les seves propietats.

Productes en la seva majoria relacionats amb l’artesania, la salut i l’ecologia ompliran els taulells expositors per ser remenats per un públic en part curiós i en part interessat cada vegada més per aquests productes i les seves propietats.
Bijuteria i cosmètica ocupen una part de la fira, com també ho fan els productes alimentaris artesans o els treballs en fusta i ceràmica arrodonits per la imaginació dels seus creadors. Cuir i plata, són altres matèries habituals a la Plaça Nova el cap de setmana de Corpus, com també hi haurà presència de treballs en fusta, vímet i espart, l’artesania amb el vidre, el fang, productes d’ aromateràpia, herboricultura, perfums, productes per a la salut, confecció, roba, gastronomia i pastisseria, la higiene o els licors entre d’altres, tot i que la principal novetat serà una parada dedicada a les energies alternatives i els electrodomèstics de baix consum.
Antoni Montagut, Regidor de Turisme de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, explica que, “tindrem una setantena d’expositors. En aquests 19 anys l’hem dimensionat a l’espai de tal manera que no volem que es faci més gran. Prioritzem la qualitat davant de la quantitat i d’aquesta manera tenint cura de la diversitat de productes, tothom es pot guanyar la vida, cosa que encara te més valor en l’actual situació econòmica”.
Novament l’apartat gastronòmic de la Fira, comptarà amb la participació de l’AMPA de la Llar d’Infants Xerinola, que al llarg de tot el dia, oferirà plats i productes gastronòmics característics de la població en format de degustacions a preus econòmics.