CCOO vol que es compensin els 600.000 euros “perduts” per recol•locar els 500 treballadors de Lear a Roquetes

Foto: La Marfanta

El Sindicat també assegura que el 88 per cent dels ex treballadors de Lear no han trobat feina i se’ls ha acabat l’atur

 (ACN).-Aquest mes de gener fa dos anys dels primers acomiadaments pel tancament de la planta de Lear a Roquetes . El sindicat CCOO ha volgut aprofitar el moment, en què a molts dels afectats se’ls hi acaba la prestació d’atur, per fer balanç dels compromisos adquirits per les administracions per minimitzar l’impacte per la pèrdua de 515 llocs de treball. CCOO ha denunciat, a més, que una “mala praxis” ha fet perdre els 600.000 euros (382.000 euros aportats per Europa) destinats a ajudes per recol•locar els afectats. El sindicat reclama ara que es rescabalin aquests diners.

 Un estudi elaborat pel sindicat CCOO ha revelat també que un 88,6 per cent dels treballadors de la planta de Lear de Roquetes,desprès dos anys del seu tancament, no han trobat feina i ja han deixat (o ho faran en breu) de rebre la prestació per atur. L’estudi s’ha elaborat amb una mostra de 123 persones -afiliades al sindicat- de les 515 que tenia l’empresa. D’aquestes, 109 afirmen que no han trobat cap ocupació malgrat haver-se acollit al pla social de Lear, haver realitzat cursos de formació de diverses especialitats i haver buscat feina de manera incansable i només 14 persones .

 Com ha recordat el secretari general de CCOO a les Terres de l’Ebre, Josep Casadó, en la negociació de l’ERO de tancament de Lear, la Generalitat va obligar l’empresa a fer un pla social de recol•locació, valorat en 700.000 euros. D’aquests, 450.000 euros es van destinar a la posada en marxa d’una oficina -durant tretze mesos- on es van fer cursos d’orientació i formació. Els 250.000 euros restants s’havien de sumar, en bona part, a la concessió de 382.000 euros d’una ajuda del Fons Europeu d’Adaptació a la Globalització que Brussel•les concedeix el novembre del 2010. L’objectiu d’aquests fons europeus eren finançar, al 65%, programes de formació, recerca de feina, reinserció i suport als treballadors afectats pel tancament de la planta de Lear a Roquetes.

 Casadó ha revelat aquest dilluns que els diners s’han “perdut” per una “mala praxis” dels tècnics que van tramitar l’ajuda. Aquests fons es donen per empreses que tanquen amb més de 500 treballadors, com era el cas de Lear, però com els acomiadaments es van produir des del gener fins a l’abril, la sol•licitud per l’ajuda es va fer fora de termini. “Sabem que ha estat un error dels tècnics però demanem a la Generalitat el rescabalament dels diners perduts d’Europa així com els 200.000 euros que havia de posar l’empresa i que no sabem on estan”, ha afegit.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada