Detingut per robar més de 500 quilos d’olives dels camps

(DdT).-Els Mossos d’Esquadra han detingut un veí de l’Ampolla com a presumpte autor de diferents robatoris d’olives als camps,  que hauria venut posteriorment a un molí i per les quals hauria cobrat més de 1.300 euros. Els pagesos del Baix Ebre havien denunciat un augment dels robatoris a les explotacions olivareres de la zona en les darreres setmanes

Arran de la denúncia del propietari d’una finca d’aquesta zona per la sostracció d’uns 500 quilos d’olives, els Mossos d’Esquadra van iniciar una investigació que va culminar amb la detenció de Rafael A.H., veí de l’Ampolla de 33 anys. Els agents el van identificar com a presumpte autor d’aquest furt, i també van poder corroborar que havia registrat en un molí de la zona fins a dotze transaccions més per venda d’olives, per un valor superior als 1.300 euros, tot i que no disposa de cap permís per recol·lectar-ne.

Tal i com ja va explicar al Diari, els pagesos del Baix Ebre han patit almenys sis robatoris d’olives en les darreres setmanes, en alguns casos amb una sostracció superior als 4.000 quilos. Els lladres accedeixen als camps i recol·lecten mecànicament el producte del terra. El problema radica en que hi ha molins que accedeixen a fer transaccions econòmiques sense tenir constància o haver verificat la procedència de les olives.