Dos veïns de la Sénia denuncien robatoris ‘on line’ als seus comptes

Els dos afectats de la Sénia, revisant els documents i les denúncies presentades. -(Foto: JOAN REVILLAS )

(DdT).-A través de diverses transferències se’ls van extreure quantitats de més de 5.000 euros, de les quals han pogut recuperar-ne una part. Són clients de CatalunyaCaixa i asseguren que hi ha més afectats a la comarca.
Dos veïns de la Sénia s’han vist afectats en els darrers mesos per robatoris on line . Tots dos eren clients de l’entitat CatalunyaCaixa i se’ls van extreure dels seus comptes, via internet, quantitats d’entre 5.000 i 5.200 euros. Els afectats, amb els que ha parlat el Diari, asseguren que en cap moment van contestar cap correu ni van donar les seves claus d’accés als seus comptes per internet, el que donaria peu a un tipus d’estafa a l’alça a la xarxa anomenada phishing. El sistema consisteix en enviar correus a les víctimes simulant ser la seva entitat bancària i demanant les claus d’accés per poder realitzar posteriorment transferències al favor de terceres persones a entitats bancàries d’altres punts de l’estat, les quals retiren els diners ràpidament.

Per contra, els afectats de la Sénia insisteixen que en cap moment van lliurar les seves claus i que les transferències van coincidir en uns moments en què havien incrementat el saldo del seu compte corrent.