La filadora, la Mare de Deu de la Posada i un Sant Josep del Pessebre Vivent de Jesús, son de Santa Bàrbara

pessebre-vivent
Els jardins de la  Residència de les Teresianes a Jesús , acollirà a partir del dia de Nadal la 23ena. edició del Pessebre Vivent que porta el nom de la localitat que l ‘acull.
El Pessebre Vivent de Jesús presenta enguany un total de 40 escenes ,agrupades algunes d ‘elles , que mostren no solament les típiques escenes bíbliques del Naixement ,si no també algunes escenes del típic folklore ebrenc , com per exemple el de les plegadores d ‘olives.

Un altra de els característiques del Pessebre jesusenc és que no son quadres estàtics ,si no que estan teatralitzats i els actors també parlen i canten.

pessebre-vivent-pastors

El Pessebre mobilitza entre actors i tècnics  un total de 150 persones , no solament de Jesús ,si no que hi participen de diferents localitats del territori. Mossèn  Paco Vives , qui el coordina , destacava que un altra de les singularitats del Pessebre de Jesús és que hi ha una destacada representació d’ oficis antics que cada any es procura augmentar, enguany per exemple s’ incorpora una filadora de Santa Bàrbara i una mare de Deu i un Sant Josep, també planers.

Les representacions del Pessebre Vivent de Jesús es faran els dies 25,26 i 27 de Desembre i també el primer de Gener , en tres passes , a les 6 de la tarda, tres quarts de set i les set i quart.
La darrera representació es farà el dia 4 de Gener a les 6 de la tarda i acabarà la representació amb un Concert del Cor Flumine a les set i mitja.
L’ any passat van visitar el Pessebre Vivent de Jesús mes de 2000 persones.