El govern municipal d’Amposta garanteix el finançament d’inversions pel 2009 i l’oposició s’absté en els pressupostos

amposta-ajuntament-plenariL’equip de govern de CiU, que governa en majoria a l’Ajuntament d’Amposta, ha aprovat uns pressupostos de 40,89 MEUR per al 2009, tot argumentant que les fonts de finançament per als 8,93 MEUR en inversions previstos estan, aquest cop, garantides. Aquesta mesura ha estat aplaudida pels dos grups de l’oposició, ERC i PSC, que finalment s’han abstingut en la votació amb la voluntat de donar un vot de confiança al govern municipal en l’actual conjuntura de crisi econòmica. El consistori, que incrementarà el seu endeutament en 4,56 MEUR, preveu l’any vinent executar obres d’urbanització, finalitzar el parc dels Xirbechs i construir la primera fase de la residència del Centre de Tecnificació Esportiva.

Foto i noticia de ACN

Els 40.896.745 euros de pressupost inclouen els 27,52 MEUR del propi Ajuntament, a més dels 12,16 de l’Hospital Comarcal i els 1,20 de la societat de gestió urbanística GURSAM. ‘Són uns pressupostos austers pel que fa a la despesa ordinària però no en les inversions’, ha resumit la regidora d’Hisenda, Isabel Ferré.

Precisament, els capítols relatius a despeses ordinàries, com personal (9,17 MEUR) i compra de béns i serveis (6,37 MEUR), han crescut fins un 7% més respecte els comptes d’aquest 2008. Amb tot, tant la regidora com el mateix alcalde, Manel Ferré, han precisat que el govern municipal ha fet un esforç de contenció retallant despeses en partides com protocol, festes majors o congelant retribucions de càrrecs electes i de confiança. ‘Només augmenten les partides de promoció comercial i el pla de suport a les famílies’, ha dit la responsable d’Hisenda.

La mateixa Ferré, d’altra banda, ha volgut destacar la importància que el consistori mantingui un elevat volum d’inversió en el ‘moment actual’ per afavorir que els petits empresaris de la ciutat ‘puguin continuar treballant’. Entre les actuacions més destacades hi ha diverses partides per a la finalització del parc dels Xiribechs (amb 1,27 MEUR); la peatonalització dels carrers Sant Roc, Sant Isidre i P. Conca (175.000 euros); una nova fase d’urbanització del polígon de l’Oriola (475.000 euros) la primera fase de la residència del Centre de Tecnificació Esportiva de les Terres de l’Ebre (2,50 MEUR); el Club de rem (418.000 euros); el casal de la música (150.000); els vestidors i serveis de les pistes de futbol sala (370.000 euros); o la redacció del projecte de la zona de la ribera del riu (240.000 euros).

El finançament via quotes d’urbanització només estan previstes en el cas del polígon de l’Oriola. En el cas de la residència, la Generalitat aportarà 1,2 MEUR i el consistori preveu que la Diputació de Tarragona contribueixi en la finalització del parc dels Xiribechs. Altrament, l’equip de govern preveu recórrer a la fórmula del préstec ordinari per finançar 1,55 MEUR i espera un préstec de l’ICO per valor de 3 MEUR.

‘Tot i incrementar l’endeutament en 4,5 MEUR el passiu financer de l’Ajuntament és de 13 MEUR. Això ens deixa encara un marge d’endeutament de 8 MEUR més’, ha explicat l’alcalde, tot destacant que aquestes previsions tenen el ‘finançament garantit’ i que requeriran un ‘seguiment molt acurat de la seva execució’. La situació d’endeutament, de fet, ha obligat al consistori a aprovar un pla econòmic i financer entre el 2009 i el 2011.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada