El CAP Santa Bàrbara,víctima també de les retallades de Salut.

De moment  es queda amb una sola administrativa,sense zeladors  i possiblement ,a finals d’ Octubre, sense el servei d’ urgències nocturn i de cap de setmana.

El personal  estudia contractar un advocat i creu que els usuaris tindrien que reaccionar  davant aquest situació.

Façana del CAP Santa Bàrbara (Foto:DaniGil)

(J.Roig).-Les retallades  i ajustaments que el Departament de Salut  està aplicant a  la sanitat catalana  ja han començat a afectar al nostre poble i de retruc als pobles que  tenen com a punt sanitari més proper el CAP Santa Bàrbara.
Pili Julve,la cap d’ infermeria  del  Centre d’ Assistència Primària planer,explicava ahir a la nostra emissora que , de moment,la setmana passada,una de les dues administratives que es fan càrrec de l ‘atenció al públic i telefònica,havia rebut  la notificació d’ acomiadament per lo que, a partir d ‘aquesta setmana,aquest servei  només s’ofereix ja en horari de 10 del matí a 5 de la tarda.

Però això no és tot,perquè Julve   també avançava que ja s ‘ha comunicat  als dos zeladors que te el Centre que, a partir de l’ Octubre, deixaran de treballar a Santa Bàrbara,ja que el que te plaça pròpia serà re ubicat i l’ interí acomiadat.

Finalment l’ infermera explicava que ,tot i que està per confirmar, sembla ser que des de l’ Area Bàsica de Salut d’ Amposta es te la sospita de que  ,abans d ‘acabar el mes d’ Octubre ,el CAP Santa Bàrbara  també podria deixar de tenir servei d’ urgències nocturn i de cap de setmana.
Dimecres també es va convocar tot el personal interí  l’ABS d ‘Amposta   per comunicar-los-hi l’acomiadament imminent  de la majoria.
Davant d ‘aquesta situació,Pili Julve  deia que l’ equip del CAP Santa Bàrbara contractarà un advocat per a que estudií els raonaments i possibilitats legals d ‘aquests procediments ,perquè tal i com s’està portant, diu “no o veiem clar”. ”Si nosaltres estem així,no m ‘estranya que la gent estigui perduda també. La gent es tindria que  començar a moure,que els hi estan tocant coses molt importants” deixava caure  l’ infermera amb una clara referència a les mobilitzacions.

Si tot aquest procés de ajustament s ‘acaba confirmant,el CAP Santa Bàrbara es quedaria solament amb servei  diurn  d’un metge i un infermera pels matins i uns altres per la tarda i una administrativa,perquè segons Julve  el pediatra possiblement també s’ hagi de compartir amb el CAP de Sant  Jaume d ‘Enveja.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada