Els grups de l’oposició a l’Ajuntament de Deltebre (CIU, PSC i PPC) presenten una denúncia a l’alcalde per la seva actuació durant l’últim ple extraordinari convocat a instàncies de l’oposició.

La denúncia va dirigida a la Direcció General d’Administració Local de la Generalitat de Catalunya que, davant dels fets ocorreguts, hauria de d’exigir a l’alcalde la celebració del ple extraordinari que havia sol·licitat l’oposició i, alhora, podria iniciar un expedient contenciós administratiu contra la mateixa actuació de l’alcalde tal i com permet el Text Refós de la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya.

Alhora, els grups de l’oposició també han presentat un recurs de reposició contra el ple que s’haurà de resoldre en els propers dies per part de l’Ajuntament.

Recordem que el passat dimecres dia 2 de setembre, es va celebrar el ple extraordinari sol·licitat pels grups de CIU, PSC i PPC per debatre el tema dels convenis entre l’Ajuntament de Deltebre i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) en relació al POUM.

L’alcalde va actuar amb mala fe i de forma arbitrària al no permetre ni la intervenció dels grups de l’oposició ni la posterior votació de les propostes efectuades adduint a un informe jurídic de la Diputació de Tarragona que, a hores d’ara, encara no se’ns ha facilitat i, presumiblement, no existeix.

Segons Imma Juan (CIU) “l’actitud autoritària de l’alcalde només demostra que les coses no estan clares en relació al POUM i l’alcalde vol evitar parlar-ne, fins i tot, vulnerant els drets fonamentals dels regidors a participar en els assumptes públics”.

Alhora, el portaveu del PSC, Salvador Bertomeu, ha afegit que “podem arribar a entendre que l’alcalde no tingui ganes de parlar del que no li interessa però el que no admetrem és que no ens deixi parlar a nosaltres perquè és el nostre dret”.

Per últim, Joan Bertomeu (PPC) ha dit que “esperem que la Direcció General d’Administració Local, amb aquesta denúncia, doni un toc d’atenció a les actituds dictatorials de l’alcalde que impossibiliten qualsevol tipus de col·laboració i perjudiquen greument la imatge de la població”.

Els tres portaveus han coincidit a assenyalar que “les actituds de l’alcalde no beneficien, en cap cas, la bona entesa que hauria de regir l’acció política de Deltebre més enllà d’estar al govern o a l’oposició i que, en qualsevol cas, la confiança dipositada a inicis de legislatura amb l’alcalde està totalment esgotada”.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada