Fusió històrica de cooperatives: La Cooperativa Agrícola del Camp de Santa Bàrbara absorbeix la de Freginals.

COOPERATIVA MOLL DESCARREGA

Moll de descàrrega de l’Agrícola del Camp (Foto: J.Roig)

Els nous socis s’integren amb tot els drets i obligacions i a canvi la Cooperativa de Freginals aporta el capital social i el patrimoni

La fusió per absorció es va aprovar per una ampla majoria en les juntes paral•leles i extraordinàries que van fer les dues entitats el passat diumenge.

El conveni de fusió serà efectiu a partir de l’1 d’octubre

(J.Roig/T.G.).-En la junta general extraordinària convocada aquest passat diumenge per la Cooperativa Agrícola del Camp de Santa Bàrbara, es va aprovar la integració de la Cooperativa Agrícola de Freginals a l’entitat planera. De fet, des de l’octubre de l’any 2009, ja hi havia una fusió comercial amb la Cooperativa de Freginals.

Josep Lluis Cardona, gerent de la cooperativa de Santa Bàrbara, explicava a La Plana Ràdio que fa aproximadament un any van rebre la petició de l’entitat freginalenca, entitat sanejada però que degut a la situació del món oleícola actual, precisava algun acord d’aquest tipus, pel poc potencial productiu que havia tingut els darrers anys a conseqüència del descens de producció, l’envelliment dels socis i la situació en general del sector oleícola entre altres.

El procés d’integració, que ha estat tutelat pels experts de la Federació de Cooperatives, que s’han encarregat d’avaluar la situació de la Cooperativa de Freginals amb un resultat positiu, es produeix baix la fórmula de Fusió per Absorció i es va aprovar a les juntes paral•leles i extraordinàries que van fer les dues entitats, amb el resultat de 217 vots a favor i 40 en contra a la cooperativa planera i per 95 a favor contra 7 de negatius, a la de Freginals.

Cardona explicava que amb aquest conveni de fusió, que no tindrà cap cost per a cap de les dues entitats, els socis de Freginals passen automàticament a formar part de l’Agrícola del Camp amb tots els drets i obligacions. Mantindran la seua marca d’oli i els associats disposaran d’un servei de recollida d’olives per la gent més gran, també el de venta de fitosanitaris, així com la secció de crèdit. A canvi la Cooperativa de Freginals aporta el capital social i el patrimoni.

El gerent de la cooperativa planera també explicava que, dins el conveni de fusió, hi ha un punt important, la prioritat que tindria l’ajuntament de Freginals en cas que s’hagués de vendre l’edifici de la cooperativa local.

La fusió oficial serà efectiva a partir de l’1 d’Octubre desprès de superar tot el procés administratiu i legal que requereix l’operació.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada