Sant Jordi també passa per Santa Bàrbara

estrelletesMans Unides,els centres educatius i el Club de Lectura organitzen un seguit d ‘actes per celebrar la diada.
Santa Bàrbara per la Independència ha de postergar a demà el cinefòrum que organitza al  coincidir  amb  l’ hora del partit de la Champions.

(J.Roig).-En plena celebració de les Jornades Culturals, Santa Bàrbara viu avui d’ una manera intensa la Diada de Sant Jordi  amb un seguit d ‘activitats  que s’ inicien a partir de les 10 del mati amb la venda de roses  a la plaça de l’alcalde Cid  i Cid a càrrec de la delegació local de Mans Unides  i a benefici dels projectes que aquesta entitat vol portar a terme per aquest 2013.
A les 11 i mitja del mati són els alumnes  de segon de batxillerat de l’Ies Les Planes  els que al mateix lloc donaran inici a un seguit de lectures diverses en veu alta  i ja per la tarda,l’ escola Jaume Balmes prendrà el relleu al Centre Cultural amb  l ‘entrega del 22é Premi Literari “Rogeli Farnós” als alumnes guanyadors.
Les sis de la tarda és l’ hora prevista per a dur a terme una singular experiència literària a una de les sales del mateix Centre Cultural ja que ‘s organitza un  conta contes per als més petits però amb anglès ja que està organitzat per l ‘acadèmia local de llengües Enjoy english.
Finalment, a les sis i mitja de la tarda i a la biblioteca “Josep Escudé”, el club de lectura de Santa Bàrbara ha organitzat la presentació del llibre del planer  Alvar Arasa “Les estrelletes de mig camí” ,un llibre que segons  el seu autor  vol aportar una visió més objectiva en relació a les troballes que es vénen fent d’uns fòssils molt xicotets especialment a aquest indret tant popular i  als quals per la seua morfologia, se’ls ha atribuït llegendes que alimenten la fantasia i allunyen de la realitat. Arasa afegia que no és un llibre de paleontologia, ja que tan sols pretén aportar  descripcions obertes a totes les possibilitats de ser ampliades, sobre els fòssils trobats. Carmen Sandonís, coordinadora del club de lectura explicava que l‘acte comptarà amb la presència i explicacions de l’autor i es complementarà amb la lectura posterior d ‘alguns passatges de llibre per acabar amb altres lectures diverses a càrrec dels mateixos membres del club i persones que s’ hi vulguin afegir.
Subratllar finalment que el cine fòrum que estava previst a les 9:30 de la nit ,organitzat per l ‘Assemblea Local Catalana s’ ha suprimit en coincidir amb el  partit de la Champions entre el Barça i el Bayern de Munic i es durà a terme demà dimecres a la mateixa hora.